Thailand heeft de mooiste eilanden ter wereld

Koh Samui is een eiland met prachtige witte zandstranden.Een van de kenmerken van Thailand als vakantieland zijn de vele tropische eilanden die er voor de Thaise kust liggen. Zowel in de Golf van Thailand als in de Andamanse Zee liggen honderden pareltjes die zo elk hun eigen Thaise sfeer hebben. Al deze eilanden behoren stuk voor stuk tot de mooiste ter wereld. Verderop in dit hoofdstuk zul je lezen waarom.

Luxe vakantie-eilanden en eilanden met rust en stilte

De meeste Thaise eilanden zijn droomplekken met prachtige witte stranden, groene palmbomen en een blauwe zee. Door het toenemend aantal toeristen naar Thailand zijn veel van deze eilanden uitgegroeid tot vakantie-eilanden met hedendaagse luxe faciliteiten. Toch zul je op al deze eilanden ook rustige en afgelegen stranden vinden.

Het eiland Koh Phi Phi is een tropisch paradijs. Naast de populaire vakantie-eilanden heeft Thailand ook nog vele ‘minder ontdekte’ eilanden. Op deze eilanden, waarvan het merendeel in de Andamanse Zee ligt, overheersen rust en stilte. Een aantal van de Thaise eilanden is ondanks het toenemende toerisme nog steeds onbewoond.

Drie gebieden met Thaise eilanden

Thailand kent drie gebieden van groepen van eilanden. De Thaise namen van de eilanden worden meestal voorafgegaan door het woord Koh of Ko (Thaise woorden voor eiland). Elk gebied heeft een of twee bijzonder populaire eilanden die het grootste deel van de toeristen aantrekt. Deze eilanden zijn toeristisch dan ook zeer ontwikkeld.

  1. De Thaise eilanden in de Golf van Thailand ten zuid-oosten van Bangkok (bijvoorbeeld Koh Samet en Koh Chang),
  2. De Thaise eilanden in de Golf van Thailand ten zuid-westen van Bangkok (bijvoorbeeld Koh Samui en Koh Pha Ngan).
  3. De Thaise eilanden in de Andamanse Zee (bijvoorbeeld Koh Phuket en Koh Phi Phi).

Prachtige zonsondergang op Koh Chang.Naast de meest populaire eilanden zullen in dit hoofdstuk ook Thaise eilanden beschreven worden waar nog een relaxte sfeer heerst en waar rust en stilte de dienst uitmaken.

Thaise eilanden:

Thaise eilanden in de Golf van Thailand ten zuid-oosten van Bangkok:

Thaise eilanden in de Golf van Thailand ten zuid-westen van Bangkok:

Thaise eilanden in de Andamanse Zee:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Eilanden Thailand domineren keuze reizigers

Koh Tao in top 10 mooiste eilanden ter wereld

Eilanden krijgen bar verbod en toeristische limiet

10 beste stranden van Thailand

6 van de mooiste minder bekende eilanden van Thailand

Phuket, het perfecte paradijs

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten