Alle plaatsen in Thailand zijn per bus te bereiken

Het grootste gedeelte van openbaar reizen gaat in Thailand per bus. Het reizen per openbaar vervoer binnen Thailand geschiedt voor het grootste gedeelte per bus. Alle steden in Thailand hebben busstations vanwaar je goedkoop en snel naar alle uithoeken van het land kunt reizen.

De lijndiensten van de Thaise bussen worden onderhouden door staatsbussen en diverse private ondernemingen. Je kunt voor het reizen per bus door Thailand gebruik maken van stopbussen die veel stoppen waardoor de reis behoorlijk lang kan duren en snelbussen die alleen in de grote plaatsen van Thailand een halt maken. De private ondernemingen zijn vooral actief op drukke routes. Zij bieden luxe en snelle verbindingen aan met ruime zitplaatsen en weinig stops.

Vanuit de drie busstations in Bangkok is geheel Thailand per bus te bereiken

Vanuit de drie grote busstations te Bangkok kun je geheel Thailand per bus bereizen. Bangkok is het belangrijkste knooppunt voor de buslijnen in Thailand en heeft drie busstations die tussen de 15 en 20 kilometer van elkaar verwijderd zijn. Elk busstation onderhoudt een verbinding met een bepaalde regio in Thailand waardoor je goed moet navragen op welk busstation je voor welke verbinding moet zijn. De verschillende busstations in Bangkok worden onderling met bussen verbonden.

De 3 busstations van Bangkok zijn:

Ook andere grotere plaatsen in Thailand hebben vaak meerdere busstations. Buskaartjes koop je gewoon ter plaatse op het busstation. Vooraf een buskaartje kopen is meestal niet nodig.

Meer informatie over routes, vertrektijden, tarieven en reserveringen over reizen per bus in Thailand.

Meer informatie over routes, vertrektijden, tarieven en reserveringen over reizen per bus in Thailand.

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Internationale bus-routes vanuit Thailand

Nieuwe bussen op route Bangkok – Nong Khai

Busdiensten tussen Thailand en Maleisië

Minstens 32 doden bij bus ongeluk Thailand

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten