Thai airways is de grootste vliegmaatschappij van Thailand. Goedkoop reizen per vliegtuig in Thailand

Reizen per vliegtuig binnen Thailand is comfortabel, goedkoop en kan je veel tijd besparen.

Thai Airways en Bangkok Airways verzorgen in Thailand een verbinding tussen Bangkok en de diverse lokale (inter)nationale vliegvelden. Er zijn ook enkele “budget” maatschappijen (Nokair en Air Asia) waarmee je per vliegtuig tegen voordelige tarieven naar de belangrijkste (toeristische) bestemmingen in Thailand kunt reizen. Vanaf juli 2012 is Thai Smile Air (volledige dochter van Thai Airways) als budget vliegmaatschappij aan dit rijtje toegevoegd. Eind 2013 heeft Thai Lion Air, een jointventure tussen het Indonesische Lion Air en een Thaise partner, haar luchtdoop gekregen als nieuwe Thaise budget luchtvaartmaatschappij. Ook de Vietnamese lowcost carrier Vietjet Air verzorgt in Thailand diverse domestic vliegroutes.

Eenvoudig en snel vliegtickets kopen in Thailand

Budget vliegmaatschappij Air Asia vliegt in Bangkok vanaf vliegveld Suvarnabhumi. Vliegtickets kunnen in Thailand eenvoudig en snel gekocht worden aan de verkoopbalies van de betreffende vliegmaatschappij. Elke Thaise vliegmaatschappij heeft in de vertrekhal van de vliegvelden een eigen balie voor de verkoop van vliegtickets. Je kunt vliegtickets voor reizen naar bestemmingen in Thailand ook kopen bij een locale reisagent of via internet. Elke Thaise vliegmaatschappij heeft zijn eigen website waarop je ook vliegtickets kunt kopen voor zowel reizen binnen en buiten Thailand.  In Thailand is de luchthavenbelasting voor binnenlandse vluchten al in de prijs van het vliegticket inbegrepen.

Reizen naar de eilanden in het zuiden van Thailand

Reis je vanuit Bangkok naar een van de eilanden in het zuiden van Thailand, dan kan een combiticket van vliegmaatschappij Nokair een interessante optie zijn. Nok Air biedt voor diverse eilanden een combiticket (vlucht, bus, boot) waarmee je makkelijk en voordelig naar je bestemming reist. Lees hierover meer op ons weblog in ‘Naar de eilanden van Thailand met één ticket’.

Thai Airways heeft in het centrum van Bangkok een eigen incheck counter

Inchecken voor een binnenlandse vlucht in Thailand dient minimaal 1 uur voor vertrek te geschieden.

Thai Airways heeft bovendien in het centrum van Bangkok in het metrostation ‘Lat Phrao’ een incheck counter. Hier kunnen passagiers van Thai Airways 3 uur voor vertrek van hun vliegreis inchecken en met de shuttebus naar het vliegveld Don Muang reizen.

Reis je in Bangkok per vliegtuig vanaf vliegveld Suvarnabhumi dan is het sinds eind 2010 mogelijk om op Makkasan Station (City Air Terminal) in te checken zodat dit niet meer op het vliegveld hoeft. Vervolgens kun je met de Airport Link naar het vliegveld reizen.

Er zijn in Bangkok twee vliegvelden voor binnenlandse vluchten

Vliegveld Don Muang in Bangkok wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten in Thailand. Bangkok heeft voor haar binnenlandse vluchten twee vliegvelden. Dit zijn Suvarnabhumi International Airport en het oude vliegveld van Bangkok, Don Muang.

De vluchten van Nokair, AirAsia en Lion Air vinden plaats vanaf Don Muang, terwijl Thai Airways, Bangkok Airways, Thai Smile en Air Asia Vietjet Air vanaf Suvarnabhumi vliegen.


Budget vliegmaatschappij Nok Air vliegt in Bangkok vanaf vliegveld Don Muang. Meer informatie over routes, vertrektijden, tarieven en reserveringen van reizen per vliegtuig in Thailand.

Officiële vliegvelden website Thailand.


 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Nok Air introduceert Bangkok – Ho Chi Minh-stad

Meer binnenlandse vluchten vanaf U-Tapao (Pattaya)

Fly’n Ride met Nok Air in Thailand

Sterke stijging aantal passagiers Don Muang Airport

Thai VietJet Air operationeel vanaf 29 maart

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten