Op verschillende manieren naar het centrum van Bangkok reizen

Vanaf vliegveld Suvarnabhumi kun je op verschillende manieren naar het centrum van Bangkok reizen. Zowel per bus, taxi of trein reis je snel, voordelig en comfortabel naar je gewenste bestemming. Informatie en tips over deze verschillende manieren van vervoer lees op deze pagina.

Moet je een transfer maken van Suvarnabhumi International Airport naar Don Muang Airport, het tweede vliegveld van Bangkok? Lees dan verder op ‘Hoe maak je een transfer van vliegveld Suvarnabhumi naar vliegveld Don Muang‘.

Meer informatie over het vervoer in Bangkok lees je in ‘Vervoer en Bangkok’.

Trein (Airport Rail Link)

De Airport Rail Link is een bovengrondse metroverbinding tussen Suvarnabhumi Airport en het centrum van Bangkok. De railverbinding heeft twee  lijnen: de ‘City Line’ (stoptrein) en de “Express Line’ (non-stop). De ‘Express Line’ onderhoudt twee verbindingen: de ‘Phaya Thai Express Line’ en de  ‘Makkasan Express Line’.

De totale lengte van de Airport Rail Link bedraagt ruim 28 kilometer en de topsnelheid van de treinen bedraagt 160 km/u. De treinen op de Airport Rail Link rijden van 06.00u tot 24.00u en vertrekken elke 15 minuten.

Express Line

De rode Express Line gaat non-stop naar het centrum van Bangkok.De ‘rode’ Express Line onderhoudt twee non-stop verbindingen tussen Suvarnabhumi Airport en het centrum van Bangkok.

 • Phaya Thai Express Line

De Phaya Thai Express Line (gele lijn) is de non-stop verbinding tussen Suvarnabhumi Airport en Phaya Thai Station. De reistijd bedraagt ongeveer 17 minuten. Tickets voor een single trip bedragen 90 THB en voor een round trip 150 THB.

 • Makkasan Express Line

De Makkasan Express Line (rode lijn) voert non-stop naar Makkasan Station. Op dit station kun je via een skywalk eventueel overstappen op de MRT Metro (Phetchaburi Station). De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Tickets voor een single trip bedragen 90 THB en voor een round trip 150 THB.

Reizigers die vliegen met Bangkok Airways, Thai Airways en Lufthansa (star alliance partner Thai Airways) kunnen op Makkasan Station (City Air Terminal) hun bagage reeds inchecken zodat dit niet meer op Suvarnabhumi Airport hoeft te gebeuren.

City Line

De blauwe City Line maakt onderweg 6 tussenstops. De ‘blauwe’ City Line gaat vanaf Suvarnabhumi Airport via Makkansan Station naar Phaya Thai Station en maakt onderweg zes tussenstops. Op Phaya Thai Station kun je eventueel overstappen op de BTS Skytrain. De totale reis met de City Line duurt 30 minuten. Het tarief varieert van 15 tot 45 THB, afhankelijk van de af te leggen afstand. Phaya Thai Station is tevens het eindstation voor als je vanaf het vliegveld direct naar het stadsdeel Rattanakosin (historisch centrum en de bekende Khao San Road) wilt reizen. Vanaf hier dien je dan per taxi, tuktuk of motortaxi verder te reizen.

Map Airport Rail Link

Website Airport Rail Link

 

Taxi

De taxi’s vertrekken bij de aankomsthal op level 1.Buiten de aankomsthal op level 1 vind je de taxistandplaats (taximeter). Als er een grote rij bij de taxi’s staat kun je ook de gratis shuttlebus naar het PTC (Passenger Transport Center) nemen alwaar meer taxi’s staan te wachten.

Een rit naar het centrum van Bangkok kost 300 à 400 Bath en duurt 40 à 50 minuten. Naast het taxitarief betaal je nog een luchthaventoeslag van 50 THB.Reis je via de Highway naar Bangkok dan dient het tolgeld (circa 60 Bath) door de passagier betaald te worden. De taxichauffeur vraagt hier meestal om bij het naderen van de tolpoort.

Tip: Zorg dat de taxichauffeur de taximeter aanzet. Doet hij dit om welke reden dan ook niet, neem dan een andere taxi.

 

Stadsbus (BMTA)

De stadsbussen vertrekken vanaf het PTC.Vanaf de Public Bus Terminal op het PTC (Passenger Transportation Center) zijn er een 12tal routes met de stadsbus naar het centrum van Bangkok. Alvorens met deze bussen te kunnen vertrekken moet je eerst met de gratis shuttlebus (vertrek level 1) naar deze speciale terminal. Tickets voor de stadsbus kosten 35 THB en de reis naar het centrum van Bangkok duurt 60 à 120 minuten.

 • 549: Suvarnabhumi – Bangkapi
 • 550: Suvarnabhumi – Happy Land
 • 551: Suvarnabhumi – Hua Lamphong (central Bangkok Railway Station) via Victory Monument (Mo Chit Northern Bus Terminal + BTS Skytrain station + MTS Metro station)
 • 552: Suvarnabhumi – On Nut (BTS Skytrain station)-Klong Toei
 • De stadsbus heeft 12 routes naar Bangkok. 552A: Suvarnabhumi – Sam Rong
 • 553: Suvarnabhumi – Samut Phrakan
 • 554: Suvarnabhumi – Don Muang Airport
 • 555: Suvarnabhumi – Rangsit (Expressway)
 • 556: Suvarnabhumi – Southern Bus Terminal (Sai Tai)
 • 557: merged with 558
 • 558: Suvarnabhumi – Central Rama II-Wong Wien Yai
 • 559: Suvarnabhumi – Rangsit (buitenste Ringweg)

 Gedetailleerd overzicht van de service routes Stadsbus:

 

Airport Shuttle Bus Service

De Airport Shuttle Bus Service is een gratis servicedienst van de Airports of Thailand (AOT).

Deze (gratis) pendelbus is bedoeld voor passagiers en luchthavenpersoneel die een transfer moeten maken van ( de nieuwe) Suvarnabhumi Airport naar (de oude) Don Muang Airport. De dienst is operationeel tussen 04.00u en 22.00u en de bussen vertrekken elke 15 minuten vanaf level 2 (tussen de gates 2 en 3). De rit gaat via de Highway en duurt (zonder files) zo’n 50 minuten.

Op Suvarnabhumi Airport stopt de Airport Shuttle Bus behalve bij de airport terminal ook bij het car rental center en het PTC (Passenger Transport Center).

 

Limousine-service

Limousine-service regel je in de aankomsthal van het vliegveld.Vanaf level 2 vertrekken de privétaxi’s (limousine/vip/minibus). Wens je meer luxe of reis je met meerdere personen dan kun je in de aankomsthal aan de taxibalie’s een taxi naar wens reserveren.

Een rit naar het centrum van Bangkok per privétaxi is er vanaf 900 THB (afhankelijk van type auto). Een rit per minibus kost zo’n 1100 THB.


Huurauto

Diverse autoverhuurbedrijven hebben een balie in de aankomsthal. In de aankomsthal zijn diverse balies van autoverhuurbedrijven. Je treft bekende namen als Hertz, Budget en Avis aan, waar je terecht kunt voor het huren van een auto naar voorkeur.

Voor informatie over autohuur in Thailand lees je verder in het huren van een auto in Thailand.

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Hoe neem je een legale taxi op Suvarnabhumi Airport Bangkok?

Shuttle bus service tussen vliegvelden Bangkok start 1 oktober

Extra incheck balies Thai Airways centrum Bangkok

Frequentie Airport Rail Link wordt verhoogd

Reizen met de taxi in Bangkok

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten