Meeste bezoekers van Thailand komen aan in Bangkok

Diverse vliegmaatschappijen vliegen vanaf Nederland en België rechtstreeks of via een stop-over naar Thailand. Vanuit Nederland en Belgie gaan dagelijks diverse vliegmaatschappijen rechtstreeks of via een stop-over naar Thailand. In Thailand kom je dan doorgaans aan op het internationale vliegveld van Bangkok, Suvarnabhumi International Airport. Ga je naar Bangkok zelf, dan neem je vanaf het vliegveld een transfer naar het centrum. Voor het binnenlands vervoer naar een andere bestemming in Thailand kun je kiezen uit diverse vervoersmogelijkheden.

Aankomst en vertrek in Thailand

De meeste internationale vluchten naar en van Thailand verlopen via Suvarnabhumi International Airport te Bangkok. Informatie hierover vind je op onze pagina Aankomst en vertrek in Thailand (Suvarnabhumi International Airport).

Veel reizen naar Thailand komen aan op vliegveld Suvarnabhumi te Bangkok.

Het vervoer binnen Thailand is gemakkelijk, goedkoop en uitstekend geregeld

Er zijn diverse vervoersmogelijkheden om vanaf het vliegveld in Bangkok naar de plaats van bestemming te reizen. Zowel per vliegtuig,  bus, trein, of huurauto kun je snel, comfortabel en goedkoop door Thailand reizen.

Bangkok heeft twee vliegvelden

De meeste bezoekers komen in Thailand aan op het vliegveld van Bangkok.Maak je vanuit Bangkok een binnenlandse vlucht, dan moet je er goed opletten vanaf welk vliegveld in Bangkok je vlucht vertrekt. Bangkok heeft namelijk twee vliegvelden, Suvarnabhumi International Airport (het nieuwe vliegveld van Bangkok genoemd) en Don Muang Airport (het oude vliegveld van Bangkok genoemd). Deze vliegvelden zijn een behoorlijk eind van elkaar gelegen. Kom je in Bangkok aan op vliegveld Suvarnabhumi en maak je vervolgens een binnenlandse vlucht vanaf vliegveld Don Muang, dan dien je dus een transfer te maken. Hou hier bij het reserveren van je vliegtickets dus rekening mee!

Transfer tussen de vliegvelden van Bangkok

De gemakkelijkste manier om een transfer te maken tussen de vliegvelden van Bangkok is door op de taxistandplaats van het vliegveld een taximeter nemen. Er zijn ook buslijndiensten (lijn 554 en 555) die de twee vliegvelden van Bangkok met elkaar verbinden. Een transfer per bus is goedkoper, maar duurt wel langer.

 

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Emirates start vierde dagelijkse Dubai – Bangkok vlucht

Thailand verdubbeld import-vrijstelling reizigers

Beste Airports 2015

Vliegreizen veiliger in 2014

10 redenen waarom reizen goed voor je is

Beste luchtvaartmaatschappijen 2015

Qatar Airways voegt A380 toe op Bangkok route

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten