Na aankomst op het vliegveld kom je eerst bij immigration

Na aankomst in Thailand kom je eerst bij immigration. Het aankomstgedeelte op vliegveld Suvarnabhumi te Bangkok bevindt zich in de terminal op level 2.

Nadat je uit het vliegtuig bent gestapt kom je  eerst bij ‘immigration’ voor de paspoortcontrole. Hier dien je naast het paspoort de  ingevulde ‘arrival/departure card’ af te geven die in het vliegtuig door de steward(es) is uitgereikt. De ‘arrival/departure’ card wordt na controle door de douanier in je paspoort vastgeniet en dient bij het vertrek uit Thailand weer ingeleverd te worden. Deze dus niet verwijderen!

Wil je op vliegveld Suvarnabhumi snel en makkelijk door immigration, dan kun je op het vliegveld gebruik maken van de ‘Fast Track Service’. Met deze service wordt je bij aankomst bij de gate opgewacht en met een Electric car naar een speciale balie van immigration gebracht.

Van immigration ga je naar de bagageband

De afhandeling van de bagage op het vliegveld te Bangkok verloopt doorgaans vlot en soepel. Vervolgens loop je door naar de bagageband om de bagage op te halen en je verlaat de hal via de bagage controle. Je zult merken dat alles zeer soepel verloopt. Thailand is een zeer open land en positief gestemd naar de toeristen, waardoor je hier dan ook geen problemen hoeft te verwachten.

Vanuit de aankomsthal kies je het vervolgvervoer

Nu kom je in de aankomsthal en kiest afhankelijk van de verdere reisplannen het vervolgvervoer. Als je een vliegreis inclusief transfer heeft geboekt dan Vanuit de aankomsthal op vliegveld Suvarnabhumi te Bangkok kies je het vervolgvervoer. staat hier in de aankomsthal iemand met een bordje met je naam (of naam reisorganisatie) erop. Ga je op eigen gelegenheid naar Bangkok dan neem je vanaf hier een transfer. Voor vervolgvervoer naar een andere plaats in Thailand is er een keuze uit diverse vervoersmogelijkheden.

Transfer naar vliegveld Don Muang

Dien je vanaf vliegveld Suvarnabhumi een transfer te maken naar vliegveld Don Muang (ook wel het oude vliegveld van Bangkok genoemd), dan kun je gebruik maken van de gratis pendelbus van de Airports of Thailand (AOT).  De shuttle bussen vertrekken tussen 04.00u en 22.00u elke 15 minuten vanaf Level 2. De reis duurt (zonder files) ongeveer 50 minuten.

Videopresentatie procedures bij aankomst in Thailand:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Van Bangkok Aiport naar Hua Hin of Pattaya