Oplichting in Bangkok

Attractie is gesloten.

Welke bestemming je als toerist ook kiest, overal in de wereld zullen pogingen worden ondernomen om je op de ene of andere manier te proberen op te lichten. Ga je naar een nieuw land dan moet je van te voren eigenlijk onderzoek doen om erachter te komen met welke oplichting praktijken je in het bewuste land te maken kunt krijgen.

Een van de zwendelpraktijken waar je als toerist in Bangkok mee te maken kunt krijgen wordt vaak uitgevoerd door tuk tuk chauffeurs, de driewielige gemotoriseerde taxi’s die populair zijn bij toeristen. Op straat zul je als toerist door hen vriendelijk worden aangesproken en word je gevraagd waar je naartoe gaat. Als je zegt Grand Palace, zal hij zeggen dat dit momenteel gesloten is voor een speciale ceremonie. Zeg je National Museum, dan zal hij zeggen dat het wegens renovatie gesloten is. En zo gaat het verder. Hij zal vervolgens met een aantal alternatieve suggesties komen. De ‘Lucky Boeddha tempel’ is voor deze jongens een populaire bestemming, maar deze bestaat helemaal niet. Als je instemt, zal hij je voor een speciale prijs, soms zelfs bijna gratis, naar deze bestemming brengen. Je wordt vervolgens naar een of andere tempel gebracht waar je wordt opgewacht door een persoon die deel uitmaakt van het complot. Deze zal je aanmoedigen om een sieraden winkel, souvenirwinkel of kleermaker te bezoeken. Vaak worden in deze winkels waardeloze spullen aangeboden en is het aangebodene bovendien veel te duur.

Genoemde oplichterij komt vooral voor in de omgeving van de toeristische attracties zoals Khao San Road, Grand Palace en Wat Pho. Het kan ook zijn dat je hier wordt aangesproken door een willekeurig persoon die met hetzelfde verhaal komt en voor een speciale prijs een tuk tuk voor je zal regelen.

Advies: Wees op je hoede en mocht je met een dergelijk verhaal worden geconfronteerd geloof het niet. Blijf echter beleefd, ga er verder niet op in en loop door.

 

Wil je meer weten over Bangkok? Uitgebreide informatie over deze uitbundige metropool lees je op onze webpagina ‘Bangkok’ .