Overstromingen Thailand: actuele situatie

Grootste deel Thailand niet meer beïnvloed door overstromingen.

De overstromingen in Thailand beperken zich op dit moment voornamelijk tot Bangkok en een aantal provincies ten noorden van Bangkok die aan de Chao Phraya rivier liggen. In het grootste deel van Thailand zullen bezoekers niet beïnvloed worden door de overstromingen die het land nu al drie maanden teisteren.

Vliegveld Suvarnabhumi open, vliegveld Don Muang gesloten.

Suvarnabhumi International Airport in Bangkok, de belangrijkste internationale toegangspoort tot Thailand, heeft veel maatregelen tegen de overstromingen getroffen en blijft open. Het vliegveld is in Thailand de belangrijkste aansluiting voor internationale aankomsten en binnenlandse vluchten naar populaire bestemmingen in Thailand. Vliegveld Don Muang, het tweede vliegveld van Bangkok voor binnenlandse vluchten, is als gevolg van de overstromingen gesloten. Vliegmaatschappijen Nokair en Orient Thai opereren voorlopig vanaf vliegveld Suvarnabhumi.

Snelwegen in en rond Bangkok.

Het vervoer tussen vliegveld Suvarnabhumi en het centrum van Bangkok is niet getroffen door de overstromingen en opereert als normaal. De snelwegen tussen het vliegveld en de toeristische bestemmingen ten zuidoosten van Bangkok (Pattaya, Rayong, Koh Chang) zijn gewoon open. Highway 35, ook bekend als Rama II Road, is nog open. Deze belangrijke route naar het zuiden van Thailand (Phuket, Koh Samui, Hua Hin en Cha-am) wordt echter bedreigd door de overstromingen. Mocht deze snelweg gesloten worden dan zullen alternatieve routes worden ingezet tussen Bangkok en de zuidelijke provincies van Thailand.

Treinen en inter provinciale bussen.

Treinen en inter provinciale bussen rijden in de niet door overstromingen getroffen gebieden in Thailand als normaal. In Bangkok en de andere door overstromingen getroffen gebieden zijn de dienstregelingen en routes aangepast.

Inter provinciale bussen naar het zuiden van Thailand die vertrekken van de Southern Bus Terminal (Sai Tai) vertrekken als gevolg van de overstromingen vanaf een tijdelijk station op de parkeerplaats van het Holland Beer House op de Rama II Road in het zuidwestelijk deel van Bangkok.

Treindiensten naar het noordoosten van Thailand rijden volgens schema. Treinen tussen treinstation Hua Lamphong in het centrum van Bangkok en het noorden van Thailand (Chiang Mai) zijn actief, maar worden als gevolg van de overstromingen omgeleid. Je moet hierdoor rekening houden met zo’n twee uur extra reistijd. Als gevolg van overstromingen in de westelijke buitenwijken van Bangkok vertrekken de treinen naar de zuidelijke provincies van Thailand vanuit Nakhon Pathom. De Thaise spoorwegen (SRT) zetten shuttlebussen in tussen treinstation Hua Lamphong (centrum Bangkok) en Nakhon Pathom.

Situatie Bangkok

In Bangkok hebben voornamelijk de buitenwijken in het oosten en westen, de westelijke oever van e Chao Phraya rivier en districten in het noordelijk deel van de stad last van de overstromingen. In het centrum van Bangkok zijn hotels, winkels, bedrijven en toeristische attracties open als normaal. Gezien de veranderende aard van de overstromingen in Bangkok is het raadzaam dat bezoekers zich op hoogte houden van de actuele situatie.

De Skytrain en Metro van Bangkok rijden als normaal, maar sommige metro stations hebben als voorzorgsmaatregel tegen de overstromingen bepaalde ingangen afgesloten. Taxi’s en tuk tuks zijn, hoewel in dienst verminderd, beschikbaar. Veel busdiensten in Bangkok worden als gevolg van de overstromingen omgeleid of zijn opgeschort. De Express boot diensten op de Chao Phraya rivier en de meeste water gerelateerde toeristische activiteiten zijn ook opgeschort.