Overwinter in een huisje in Thailand

Huizen voor elk budget.

In Thailand huur je een huis voor elk budget.Steeds meer mensen ontdekken Thailand als plaats om te overwinteren. Geen gek idee, gezien het aangename woon- en leefklimaat en de lage prijzen. De meeste mensen die dit doen kiezen ervoor om een huis te huren. Het aanbod van appartementen, huisjes en villa’s is dan ook erg groot (kijk bijvoorbeeld op een site als HomeAway). Veel van deze huizen hebben een zwembad, soms privé, soms moet deze worden gedeeld met andere bewoners van het complex. Vaak bestaat de mogelijkheid om personeel in te huren om schoon te maken en te koken.

Security.

De meeste huizen die in Thailand voor verhuur worden aangeboden liggen in een woonresort, een omheind park met permanente bewaking. Dat geeft een veilig gevoel, alhoewel de criminaliteit in Thailand nog steeds erg laag is, lager dan bijvoorbeeld in Nederland. De verhuurprijzen beginnen bij zo’n 200 euro per maand, exclusief electriciteitskosten. In het zuiden van Thailand zijn de huizen een stuk duurder dan in het noorden. Het verdient ook aanbeveling om bijtijds te boeken, net zoals je doet bij een vakantiehuis in Spanje, want de beste en meest gunstig geprijsde huizen zijn als snel geboekt.

Waar moet je op letten?

Zeker als je voor langere tijd een huisje wilt huren is het belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar de omgeving. Ligt het op loopafstand van winkels of moet je twintig minuten rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt? Hoever ligt het van het strand? Kan je een eventueel te huren auto of scooter veilig parkeren? En hoe compleet is de inrichting? Is er een televisie met dvd-speler? Is de keuken volledig ingericht voor een lekkere Thaise kooksessie of moet je allerlei spullen lokaal aanschaffen? Het kan ook zijn dat je zelf voor linnengoed moet zorgen. Allerlei punten die een overwintering uiteindelijk veel prijziger kunnen maken dan je van tevoren had verwacht.

Wil je meer weten over het huren van huizen in Thailand? Ga dan naar onze webpagina ‘Huren van een huis in Thailand’.