Paknam Pho Historical Museum in Nakhon Sawan

Museum over het verleden en heden in Nakhon Sawan.

Nakhon Sawan ligt in het lage noorden van ThailandHet onlangs geopende Paknam Pho Historical Museum in Nakhon Sawan etaleert het verleden en heden van de gelijknamige provincie in het lage noorden van Thailand. Het museum werd onlangs opgericht door de lokale zakenman Santi Kunawong, eigenaar en directeur van het shopping mall Fairyland. Dit winkelcentrum bestaat reeds 26 jaar en is het tweede oudste in de provincie.

Het Paknam Pho Historical Museum heeft tot doel om zowel toeristen als de lokale bevolking (vooral scholen) de wortels te tonen van het dagelijks leven in Nakhon Sawan. Een van de manieren waarop dit gebeurd is het gebruik van 3D-displays.

Wat is er te zien en te beleven in het museum.

Het idee voor het museum ontstond vorig jaar toen er op de 5e verdieping van het Fairyland winkelcentrum een tijdelijke tentoonstelling werd gehouden met oude foto’s van de provincie Nakhon Sawan. Bezoekers vonden het geweldig. Op basis van hun opmerkingen, de meeste lokale bezoekers kregen middels de foto’s een beter besef over hun eigen stad en provincie wat hen vervolgens een bepaalde trots bezorgde.

Een tableau in het Paknam Pho Historical Museum.Met dit gegeven in het achterhoofd werd eigenaar Santi geïnspireerd om de tijdelijke tentoonstelling te transformeren in een museum. De meeste items in het museum werden geschonken door plaatselijke bewoners en bedrijven. Onder de tentoongestelde voorwerpen zijn authentieke foto’s van het bezoek van koning Rama V aan Nakhon Sawan, eerste modellen van oude winkelpanden, originele boards van oude winkels, veelal geschreven in het Chinees, een zone van oude foto’s en voorwerpen, culturele evenementen en 3D kunstwerken van lokale kunstenaars. Dit gedeelte van het museum is vanwege de interactie zeer populair bij tieners.

Waar ligt het Paknam Pho Historical Museum.

Het museum moet voor Santi een centrum worden waar de goede oude herinneringen van Nakhon Sawan gepresenteerd worden. Vooral de jongere generatie moet volgens Santi weten waar ze vandaan komen en wat ze kunnen doen om de verdere ontwikkeling van Nakhon Sawan vorm kunnen geven. Het museum zal daarom ook aansluiten op kennis van de provincie en bezienswaardigheden.

Het Paknam Pho Historical Museum bevindt zich op de 5e verdieping van winkelcentrum Fairyland welk is gelegen aan de Sawanwithi Road in Nakhon Sawan stad. Het is dagelijks geopend van 11.00u tot 18.00u en in het weekend en op feestdagen van 10.00u tot 18.00u. De toegang tot het museum is gratis.

Wil je meer weten over het Paknam Pho Historical Museum? Bezoek dan de website van shopping mall Fairyland.