Per vliegtuig van Bangkok naar Koh Pha Ngan

Kan Air bouwt een eigen vliegveld vliegmaatschappij op Koh Pha Ngan.

Kan Air, ook bekend als Kannithi Aviation, is een Thaise commuter luchtvaartmaatschappij opgericht in 2010 door een incassoagent bedrijf. De vliegmaatschappij is een uitloper van Kannithi Co, dat werd opgericht in 2005 tot beheer van schulden en geschillen inzake huurkoop gevallen, voornamelijk met betrekking tot auto’s. Met de bouw van een eigen vliegveld op het eiland Koh Pha Ngan in het zuiden van Thailand en de aanschaf van zijn eerste straal vliegtuigen is Kan Air momenteel bezig met een groots groeiplan.

Koh Pha Ngan is bekend om zijn overweldigende volle maan feesten.

De bouw van het vliegveld op Koh Pha Ngan is inmiddels in volle gang en zal medio 2015 operationeel moeten zijn. Het vliegveld is gelegen aan de oostkant van het eiland en krijgt een 1100 meter baan en een rieten dak terminal. Koh Pha Ngan staat te boek als een backpackers bestemming en is vooral bekend om zijn overweldigende volle maan feesten. Het eiland ligt in de Golf van Thailand voor de kust van de provincie Surat Thani.

In 80 minuten van Bangkok naar Koh Pha Ngan.

Tot nu toe is Koh Pha Ngan alleen toegankelijk middels een 30 minuten durende veerboot oversteek vanaf het eiland Koh Samui. Met de bouw van het vliegveld op Koh Pha Ngan gaat Kan Air een luchtbrug openen tussen vliegveld Don Muang in Bangkok en Koh Pha Ngan. Het is de bedoeling dat de route Bangkok – Koh Pha Ngan drie keer daags bevlogen gaat worden. De vliegtijd van deze route zal ongeveer 80 minuten gaan duren.

Met Kan Air vanuit Bangkok naar Chiang Mai.

Momenteel biedt Kan Air al lijnvluchten uit van Chiang Mai naar Nan, Pai, Mae Hong Son, Phitsanulok en Khon Kaen. Deze vluchten worden verzorgd met eigen Cessna Grand Caravan, een eenmotorig propellervliegtuig met 12 zitplaatsen. De vliegmaatschappij is voornemens om haar netwerk vanuit Chiang Mai uit te breiden met een nieuwe verbinding met vliegveld Don Muang in Bangkok.

Wil je meer weten over het eiland Koh Pha Ngan en de Full Moon Party? Lees dan verder op onze webpagina ‘Koh Pha Ngan’.