ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,539 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wat Phra That Doi Suthep in Chiang Mai

Geplaatst op 26 februari 2015 11:17 door thailandtotaal

Must see attractie bij een bezoek aan Chiang Mai.

Wat Phra That Doi Suthep is een Theravada boeddhistische tempel in Chiang Mai, gelegen bovenop de berg Suthep met uitzicht op de stad. De tempel is meer dan 600 jaar geleden gesticht en wordt beschouwd als een van de grootste heiligdommen in het noorden van Thailand. Volgens de legende beklom een witte olifant met een relikwie van Boeddha de berg. Op de heuveltop bazuinde hij drie keer en viel er vervolgens dood neer. Dit werd geïnterpreteerd als een teken om op deze plek een tempel te bouwen.

De tempel ligt op 15 kilometer van de stad (hemelsbreed 6 kilometer). Vanaf de parkeerplaats bij de tempel is Wat Doi Suthep via een trap met 309 treden te bereiken. Je kunt ook eventueel de lift nemen. Vanaf het tempelcomplex heb je een adembenemend uitzicht. De makkelijkste manier om de tempel te bereiken is per songtaew, de rode pick-up truck taxi welke het typische vervoermiddel voor Chiang Mai en omgeving is.

 

 

Advertentie


Reageren

*


Passende informatie bij : Wat Phra That Doi Suthep in Chiang Mai
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.