Phuket aantrekkelijk voor gepensioneerde expats

21 procent van totale bevolking bestaat uit expats.

Thailand Phuket Island is een internationale strand bestemming, en terecht. De gehele westkust van het eiland is gezegend met prachtige zandstranden gescheiden door rotsachtige landtongen. De omliggende Andaman Zee is helder en warm en een van de belangrijkste attracties van Phuket.

Het gastvrije Phuket is een plek waar men zich snel thuis voelt. Meer dan 100.000 buitenlandse ingezetenen hebben ervoor gekozen om hier een leven te maken. Expats uit de hele wereld zijn reeds geïntegreerd in de lokale gemeenschap van Phuket. Hierdoor is Phuket getransformeerd tot een internationale multiculturele pensioen bestemming. Ruim 21 procent van de totale permanente bevolking van Phuket bestaat expats.

Waarom kiezen zoveel expats voor Phuket?

Een van de redenen waarom zich op Phuket zoveel expats vestigen is de lage kosten van levensonderhoud. Vooral het huren van een huis is op Phuket erg goedkoop. Je huurt hier al een comfortabel huis voor zo weinig als € 300 per maand, en de meeste woningen zijn zelfs volledig gemeubileerd. Alles bij elkaar genomen, met inbegrip van nutsvoorzieningen, boodschappen, entertainment en een eigen scooter voor vervoer kan een gepensioneerd echtpaar hier wonen met een maandelijks budget van slechts € 800.

Voor deze lage maandelijkse kosten kun je op Phuket een interessant lifestyle bestaan leiden. Ben je een avondmens dan hoef je op Phuket niet verder te kijken dan Patong Beach, waar het feesten duurt tot in de kleine uurtjes. Wil je de dagen doorbrengen op een golfbaan dan heb je op Phuket de keuze uit een zestal prachtige golfcourses. Het aanbod van restaurants is groot en divers, variërend van eenvoudige maar vriendelijke eettentjes tot geprezen internationale sterrestaurants.

Een andere reden wat Phuket zo aantrekkelijk maakt als pensioen bestemming voor expats is de uitgebreide voorzieningen, waaronder de uitstekende medische zorg en moderne internationale luchthaven. De medische zorg is van internationale standaard en goedkoop. Thailand neemt een toppositie in de wereld voor medisch toerisme. Medische zorg is hier 20 tot 80 procent goedkoper dan dat wij gewend zijn.

Waar vestigen zich op Phuket de expats?

De grote expat bevolking op Phuket leeft verspreid over verschillende stadjes en dorpjes. Patong is de grootste plaats aan de westkust en beroemd om zijn nachtleven. Naar het noorden en zuiden van Patong liggen de rustige kustplaatsen  Kamala, Kata, Karon, Surin en vele kleinere dorpjes.

Phuket is een expat bestemming voor bijna elk budget. Heb je een beperkt pensioen budget, dan kun je kiezen voor Phuket Town, of een van de kleinere dorpen in het noorden of zuiden van het eiland. Hier kun je comfortabel en vol leven voor zo weinig als een € 800 per maand. Heb je meer te besteden dan kun je kiezen voor een elegante maar betaalbare levensstijl in Patong of een ander chique kustplaatsje zoals Surin of Karon.

Kwamen jaren geleden veel oudere alleenstaande mannen naar Phuket die zich hier met een Thaise vrouw een nieuw leven gingen leiden. De laatste jaren komen er steeds meer echtparen en zelfs gezinnen. Op Phuket zijn inmiddels dan ook diverse internationale scholen gevestigd.

Wil je meer weten over Phuket? Uitgebreide informatie over deze parel in de Andamanse Zee lees je op onze webpagina ‘Phuket’.