Phuket in top 10 eilanden

3 eilanden Thailand in top 5 Azië.

Phuket ligt in de Andamanse zee en wordt omringd door vele eilandjes.Phuket, het grootste eiland van Thailand en een internationale trekpleister voor strand liefhebbers, is door de internationale beoordelingswebsite TripAdvisor gerangschikt als de nummer 8 in de top 10 van ’s werelds beste eilanden. Twee maanden geleden werd Kata Noi Beach op Phuket door TripAdvisor uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld.

Phuket wordt door TripAdvisor beschreven als een eiland met ‘Blue Lagunes’ en ‘Salmon Sunsets’ welke zorgen voor droomachtige sfeer. Watersport behoort op Phuket tot de meest populaire activiteiten, maar als je eenmaal genoeg hebt van het strand en de zee is er op het eiland nog genoeg te verkennen in aquaria, tuinen en boeddhistische tempels.

Regionaal is Phuket uigeroepen tot het tweede beste eiland in Azië, na Bali. Koh Samui en Koh Tao, twee andere populaire vakantie eilanden in Thailand, werden respectievelijk derde en vierde. Als beste eiland ter wereld werd uitgeroepen Manui, op Hawaï.