Phuket Vegetarian Festival

Thaise badplaats onthult haar raadselachtige kant.

Een van de meest gevierde festivals op Phuket is het Vegetarian Festival, een kleurrijk evenement dat de mysterieuze kant onthult van de Parel van de Andaman. Tijdens deze jaarlijkse festiviteit onthoudt de lokale bevolking zich negen dagen van het eten van vlees en alcohol en het mijden van seks. Men neemt aan dat de onthoudingen en de bijbehorende heilige rituelen zullen bijdragen tot het verkrijgen van een goede gezondheid en gemoedsrust.

Evenement viert het geloof van de Chinese gemeenschap.

Het festival wordt inmiddels in heel Thailand en diverse andere Zuidoost-Aziatische landen gevierd. Het hoogtepunt van deze festiviteiten ligt echter in Phuket, waar ongeveer 35% van de bevolking een Thaise-Chinese achtergrond heeft.

Wanneer vindt het Phuket Vegetarian Festival plaats?

Phuket’s Vegetarian Festival wordt dit jaar gevierd van 23 september tot 3 oktober. De traditionele viering begint op de vooravond van de 9e maanmaand van de Chinese kalender. Phuket town is tijdens het Vegetarian Festival doordringt van een carnavalachtige sfeer en het toneel van oorverdovende en kleurrijke parades, het branden van wierook, vredige gezangen en natuurlijk veel vegetarische gerechten. Een bizar ritueel van het evenement is de zelfverminking, zoals het lopen op blote voeten over hete kolen en het spietsen van wangen en lippen. Hiermee wordt het kwaad van anderen op zich genomen wat leidt tot een gelukkig leven voor de hele gemeenschap. De meeste festiviteiten vinden plaats rondom de oude binnenstad van de provinciale hoofdstad, welke de thuisbasis is van prachtig bewaard gebleven Sino-Portugese winkelpanden en Chinese heiligdommen.

Meer informatie en het gehele programma van de festiviteiten van het Phuket Vegetarian Festival 2014 vind je op de speciale website van dit evenement.

Wil je meer weten over Phuket? Lees dan voerder op onze webpagina ‘Phuket’. Hier vind je uitgebreide informatie en video-presentaties over de ‘Parel van de Andaman’.