Police Museum Bangkok

Verleden politie Thailand komt tot leven in Parusakawan Palace.

Een van de nieuwste musea in Bangkok is de in het Parusakawan Palace gehuisveste Police Museum. Dit paleis ligt ten zuiden van Dusit Palace aan Ratchadamnoen Nok Avenue. Dusit Palace is het koninklijk paleizencomplex in het district Dusit en de residentie van koning Bhumibol.

Parusakawan Palace bestaat uit twee Europese stijl Koninklijke herenhuizen welke werden gebouwd in opdracht van koning Rama V. Hij liet deze bouwen voor twee van zijn Europese opgeleide zonen. Chiltralada Villa aan de noordzijde was het verblijf van kroonprins Maha Vajiravudh, de latere koning Rama VI welke regeerde van 1910 tot 1925. Parusakawan Villa aan de zuidzijde was de residentie van prins Chakrabongse. Later tijdens de regeerperiode van koning Rama VI werden beide villa’s samengevoegd tot een paleis genoemd Parusakawan. Het staat nu fraai in een symmetrische “U” vorm. Later werd het paleis overgedragen aan de Royal Thai Police en werd het uiteindelijk omgezet tot museum.

Chitralada Villa ook voor publiek opengesteld.

Het Police Museum is gevestigd in Parusakawan Villa en geeft een uiteenzetting van de evolutie van de Thaise politie sinds de 16e eeuw en verschaft je een inkijk in de geschiedenis en de plichten van deze maatschappelijke instantie. De expositie volgt de ontwikkeling van het politiewerk sinds de Ayutthaya periode, evenals de voortgang van de Thaise politie naar de huidige vorm, van de revolutie welke Siam veranderde van een absolute monarchie naar een constitutionele monarchie.

Naast het Police Museum heb je ook de kans om Chiltralada Villa, het andere deel van Parusakawan Palace, te bezoeken.

Het museum is geopend van woensdag tot zondag van 10.00u tot 16.00u en de toegang is gratis. Op nationale feestdagen is het museum gesloten.

Op onze webpagina ‘Bangkok’ vind je uitgebreide informatie over deze ‘Stad der Engelen’.