Populaire bestemmingen in Thailand: verschillen tussen buitenlanders en locals.

Overeenkomsten, maar ook grote verschillen.

Thailand is voor toeristen een van de meest populaire landen ter wereld. In dit kader is het wel aardig om te weten hoe buitenlandse toeristen en Thaise toeristen ervaren wat de ‘land of smile’ voor hen te bieden heeft. Reis-zoekmachine JetRadar verzamelde in één jaar 3.000.000 unieke zoekopdrachten van zowel buitenlanders als Thaise mensen om inzicht te krijgen op welke bestemmingen en bezienswaardigheden in Thailand door deze twee verschillende categorieën het meest gezocht wordt. De additionele infographics (klik op afbeelding voor vergroting) laten zien naar welke Thaise bestemmingen en attracties de lokale bevolking en internationale reizigers het meest opzoek zijn. Conclusie: een aantal overeenkomsten, maar ook grote verschillen.

Bangkok, Chiang Mai en Phuket meest populaire bestemmingen.

Beide groepen zijn het eens over de meest populaire steden in Thailand, zoals Bangkok, Chiang Mai en Phuket. Maar misschien niet in precies dezelfde volgorde. Het is interessant om te zien dat buitenlanders het meest op zoek zijn naar Bangkok terwijl de Thaise gebruikers vaker zoeken op Chiang Mai. Op zich is dit misschien niet zo verwonderlijk gezien Bangkok de hoofdstad van Thailand is en een van de levendigste steden van het koninkrijk. Verder zien we dat Phuket bij internationale reizigers een hogere ranking heeft en dat op bestemmingen zoals Hat Yai vaker gezocht wordt door Thaise gebruikers.

Buitenlandse toeristen het meest gefocust op gebaande paden.

De resultaten van dit onderzoek geeft de trant weer waarop buitenlanders Thailand zien, in tegenstelling tot de manier waarop de lokale bevolking van het land dit zelf ziet. Buitenlandse toeristen zijn over het algemeen nog steeds gefocust op de gebaande paden in Thailand terwijl de Thai zelf meer geïnteresseerd is in de meer obscure plekken van het land. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van buitenlandse zoekopdrachten hebben betrekking op de witte stranden, chaotische markten en schitterende eilanden die Thailand rijk is. Echter, de Thaise versie belicht de vele mooie tempels van het land. De infographics van JetRadar tonen een fascinerende diversiteit in de manier waarop de lokale bevolking van Thailand en de buitenlandse toeristen naar het koninkrijk kijken. Het biedt reizigers naar Thailand wat meer opties voor de meest interessante dingen die ze hier willen doen of zien.

In ‘Op vakantie in en reizen naar Thailand’ vind je uitgebreide informatie en video presentaties over bekende en minder bekende bestemmingen in de ‘land of smile’.