Premier Yingluck Thailand bezoekt Europa

Bezoek aan Zweden, België en Europese Unie.

Minister president Yingluck Shinawatra zal van 4 tot 7 maart een driedaags bezoek brengen aan Zweden, België en de Europese Unie. De premier van Thailand wordt tijdens haar bezoek vergezeld door de belangrijkste leden van het kabinet, hoge ambtenaren en CEO’s van prominente Thaise ondernemingen.

Zweden

Mevrouw Yingluck is door de Zweedse premier Fredrik Reinfeldt uitgenodigd naar Stockholm te komen. Hier zullen de Thaise premier en afgevaardigden kennis maken met de stadsplanning en stedelijke ontwikkeling van het Zweedse ‘SymbioCity’, een model van stedelijke ontwikkeling met duurzaamheid van vervoer, energie- en waterverbruik in combinatie met moderne technologie. Verder staan bilaterale gesprekken met de Zweedse premier op de agenda en een audiëntie bij de koning en koningin van Zweden.

België

Daarna zullen premier Yingluck en de Thaise afgevaardigden doorreizen naar België, waar zij in Brussel een gesprek zullen hebben met vertegenwoordigers van de particuliere sector van België. Ook gaat mevrouw Yingluck op audiëntie bij Kroonprins Filip en prinses Mathilde en is er verder een ontmoeting geregeld met de Belgische premier Elio Di Ruppo.

Europese Unie

Tot slot wordt een bezoek gebracht aan de Europese Unie waar de Thaise delegatie een ontmoeting zal hebben met de voorzitter van het Europees Parlement (Martin Schulz), de voorzitter van de Europese commissie (Jose Manuel Barroso) en de voorzitter van de Europese Raad (Herman van Rompuy).