Prijzen vastgoed Bangkok

Stijging prijzen grond Bangkok zeer verschillend per gebied.

De prijzen van vastgoed in geheel Bangkok zijn het afgelopen jaar gemiddeld met 3,7% gestegen. Gekeken naar de prijsstijgingen per stadsdeel en district van Bangkok, blijkt dat de stijging van vastgoed in Bangkok per gebied zeer verschillend is. Dit blijkt uit een onderzoek van de AREA (Agency Real Estate Affairs), een Thais agentschap voor de makelaardij in vastgoed.

Waar vind je in Bangkok de hoogste en laagste grondprijzen?

De hoogste grondprijzen in Bangkok vind je in het Siam Square – Ploenchit gebied met een bedrag van THB 1,5 miljoen per Wah (ca. € 9.375 per m²). Het tweede meest prijzig gebied van Bangkok, met THB 1,3 miljoen per Wah, is de Witthayu Road – Sukhumvit Soi 1-21 area. Derde is het Silom – Ratchadamri gebied met THB 1,25 miljoen per Wah.

De laagste grondwaarden in Bangkok vind je in de area rond Liab Klong 13 Road. Hier liggen de vastgoed prijzen op THB 2.500 per Wah. De gebieden in de buurt van Bangsai Arts and Crafts Centre hebben een waarde van THB 4.600 per Wah.

Waar stijgen de prijzen van grond in Bangkok momenteel het sterkst?

Over heel Bangkok is volgens de AREA is het afgelopen jaar de waarde van grond rond The Mall Bang Kae Branch het sterkst gestegen. Met een stijging van 33% heeft de grond hier een waarde van tussen de THB 105.000 en 140.000 per Wah. Daarentegen is de grond in het gebied rond Liab Klong 13 Road gedaald. De afgelopen vijf jaar is waarde van grond hier gedaald van THB 3.500 naar 2.500 per Wah.

Volgens de AREA heeft de grond in het centrale deel van Bangkok en de gebieden gelegen nabij het openbaar vervoer van de stad een uitzonderlijk hoge waardevermeerdering meegemaakt. Grond in de het uitbreidingsgebied van de Skytrain (BTS) Sukhumvit Line is het afgelopen jaar gestegen met 14,9%, terwijl grond rond de metro (MRT) lijnen een stijging had van 11,5 tot 14%.

Wil je meer weten over vastgoed in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Onroerend goed in Thailand’.