Problemen met Border Runs in Thailand

Geen Out/In stempel meer bij diverse grensposten.

Verschillende bronnen in Thailand melden dat het sinds vorige week bij diverse grensposten aan de Thaise – Cambodjaanse niet meer mogelijk is om je verblijf in Thailand middels een Out/In stempel met 15 – 30 dagen te verlengen. Ook de controlepost bij Phu Nam Ron in Kanchanaburi aan de grens tussen Thailand en Myanmar is naar verluidt gesloten voor deze zogenaamde Border Runs. Vooralsnog lijken de immigratie ambtenaren aan de grensposten met Maleisië, Myanmar (uitgezonderd bij Phu Nam Ron) en Laos nog wel hun medewerking te verlenen aan het verlengen van je visumvrij verblijf in Thailand. Deze ontwikkelingen hebben waarschijnlijk te maken met de recente gebeurtenissen in Bangkok. Buitenlanders met een geldig visum (tourist, Non-B, Non-ED en Non-O) schijnen geen problemen te ondervinden bij het maken van een eventuele visa run.

Vraag een visum aan voor verblijf van langer dan 30 dagen.

Bij een verblijf van maximaal 30 dagen mag je als buitenlander onder voorwaarden visumvrij in Thailand verblijven. Middels een Border Run kun je dit verblijf eventueel met 15 – 30 dagen verlengen. Wil je echter langer dan 30 dagen in het Koninkrijk verblijven, is het gezien de recente ontwikkelingen raadzaam om van te voren een 60 – 90 dagen visum aan te vragen.

Uitgebreide informatie over de verblijfsdocumenten voor Thailand lees je op onze informatiepagina ‘Informatie over paspoort en visum voor Thailand’.