Prostituees Thailand, gevangen tussen passie en compassie

Pattaya paradijs voor het nachtleven.

Hoewel de regering van Thailand van alles probeert om het imago van Thailand als bestemming voor sekstoerisme weg te werpen, is de Walking Street in Pattaya hier verre van onwetend van. Dit paradijs voor het nachtleven blijft meisjes uit alle delen van Thailand aantrekken die hun lichamelijke gaven willen inzetten om hier fortuin te maken.

Zodra in Pattaya de zon ondergaat en er de neon verlichting gaat branden komt het nachtleven van Pattaya volledig tot leven. De vele massagesalons komen met aanbiedingen van  voet massage, body massage, Thaise massage of massage van liefde door een mooie dame. Sommige salons zeggen dat ze alleen massage bieden, anderen zeggen niets. Een bord bij de ingang van Walking Street zegt meer. Er staat: ‘Passion of Wonderful Night’. Buiten op Walking Street voor de ingang van de vele etablissementen staan meisjes in uniformen. Veel van deze uniformen bestaan uit niet veel meer dan een exotische broek en shirt.

Merendeel van de vrouwen wil fortuin maken om daarna financieel onafhankelijk te zijn.

Het merendeel van de meisjes in Walking Street zijn twintigers en de meeste komen niet uit Pattaya zelf. Het merendeel zijn jonge gescheiden vrouwen uit het noorden en noordoosten van Thailand die als gevolg van slechte leefomstandigheden naar Pattaya zijn getrokken. Om fortuin te maken werken de meisjes hier zo’n 10 jaar in de prostitutie om daarna weer terug te keren naar hun dorp. Vaak trouwen ze dan weer opnieuw en dit keer brengt het huwelijk hen vaak meer geluk omdat ze rijk zijn. Bovendien maakt de financiële onafhankelijkheid ze aantrekkelijk.

Na de prostitutietijd door het leven als Mae Chiis.

Een Mae Chiis houdt het midden tussen een gewone volgeling en een geweide monnik.Er zijn echter ook vrouwen die er bewust voor kiezen om na de prostitutie tijd alleen te blijven. Ze hebben geen angst om alleen te zijn en weten dat veel Thaise mannen met hen zouden willen trouwen omwille van het geld dat ze in de prostitutie verdiend hebben. Een aantal van deze vrouwen kiest zelfs voor een leven van soberheid en boetedoening en gaan verder als Mae Chiis. Mae Chiis zijn Boeddhistische leken nonnen die in Thailand een plaats bezetten ergens tussen die van een gewone volgeling en een geweide monnik. Vrouwen kunnen in Thailand niet tot monnik geweid worden.

Deze vrouwen scheren hun hoofd en wenkbrauwen en zijn gekleed in witte gewaden. Ze leggen acht geloften af, waaronder die van het celibaat. Tot ongeveer 20 jaar geleden werden de Mae Chiis in Thailand sociaal afgewezen, echter vandaag de dag hebben ze een grote achterban. Maatschappelijk zijn ze inmiddels ook geaccepteerd, maar worden in tegenstelling tot de Boeddhistische monniken niet door de overheid gesteund. Bovendien is het niet toegestaan zat zij verblijven binnen het terrein van een Boeddhistische tempel, daar zij een bedreiging kunnen zijn voor de monniken die een gelofte van het celibaat zijn.