Regering Thailand geeft startschot voor verzoeningsplan

Premier Thailand doet oproep tot medewerking.

Premier Abhisit Vejjajiva van Thailand is begonnen met zijn plan voor nationale verzoening en hervorming. In een toespraak op de Thaise televisie riep hij alle mensen uit Thailand op om mee te werken aan zijn verzoeningsplan. Hij gaf aan dat de regering van Thailand bereid is naar elke stem van het volk te luisteren.

 

Blauwdruk van verzoeningsplan wordt geschenk aan de bevolking van Thailand.

Het doel van het verzoeningsplan moet leiden naar een blauwdruk welke als geschenk aan het volk van Thailand op Nieuwjaar zal worden aangeboden. Abhisit gaf aan dat in de recente geschiedenis veel inwoners van Thailand tragische incidenten hebben meegemaakt. Ondanks deze  pijn riep hij de bevolking op om toch vooral vooruit te lopen, de woede en haat achter zich te laten en een draai te maken die moet leiden tot nationale verzoening en hervorming.

 

Inhoud van het verzoeningsplan

Het vijf-punten verzoeningsplan bestaat uit plannen om in Thailand de politieke structuur te hervormen, de sociale ongelijkheid aan te pakken, de media te hervormen, de monarchie in kaart te brengen en een onderzoek naar de bloedige incidenten tijdens de demonstraties in Bangkok.  In zijn toespraak waarin hij het startschot gaf voor zijn verzoeningsplan werden echter weinig concrete plannen aangekondigd.