Reizen per vliegtuig is in Thailand de manier om snel en goedkoop te kunnen reizen.Reizen in Thailand is goed geregeld en goedkoop

Het reizen in Thailand is gemakkelijk, goedkoop en prima geregeld. Het land beschikt over een modern en efficiënt netwerk van verbindingen. Zowel per vliegtuig, bus, trein, en huurauto kan men snel, comfortabel en veilig door Thailand reizen.

Veel vervoer in Thailand loopt via Bangkok omdat deze stad centraal in het land ligt. Veel snelwegen leiden naar Bangkok, alle hoofdlijnen van het treinverkeer vertrekken vanuit Bangkok, en veel vlieg- en busverbindingen gaan via Bangkok.

Populaire bestemmingen in Thailand zijn goed bereikbaar

Het reizen per bus is in Thailand de meest gebruikte en goedkoopste vorm van openbaar vervoer. Alle populaire bestemmingen in Thailand zijn per openbaar vervoer goed en goedkoop te bereiken. Vanuit Bangkok gaan er vier hoofdroutes van snelwegen naar de diverse regio’s in Thailand. Alle binnenlandse vliegvelden worden vanuit Bangkok bevlogen en de vier hoofdlijnen van het treinverkeer vertrekken in Bangkok.

Ook het plaatselijk vervoer in de populaire bestemmingen zelf is gemakkelijk en praktisch in gericht. Hieronder vind je meer informatie over het vervoer naar, en in de diverse populaire bestemmingen in Thailand.

Wegennet in Thailand

In Thailand tref je ook naast de snelweg vele marktkramen aan.Het wegennet in Thailand bereikt het grootste gedeelte van het land. Vanuit Bangkok lopen er vier hoofdroutes naar de verschillende regio’s vanThailand, het noorden, noordoosten, oosten en zuiden. Deze hoofdroutes bestaan hoofdzakelijk uit snelwegen, maar zijn niet van het type snelweg (uitgezonderd de ‘motorway’) zoals we die in Nederland en België kennen. Vaak zijn er geen speciale op- en afritten zodat het verkeer overal de weg op en af kan. Ook zijn er op diverse plaatsen mogelijkheden om een zgn. U-bocht te maken. De snelwegen zijn wel breed aangelegd en vaak hebben ze aan iedere weghelft zelfs 3 of 4 rijstroken. Op sommige plaatsen dien je voor het gebruik van de snelweg tol te betalen.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Spoorverbinding tussen Trang, Satun en Phuket?

Nok Air introduceert Bangkok – Ho Chi Minh-stad

Centraal trein station Bangkok verhuist in 2019

Transfer naar Chiang Khan

Meer binnenlandse vluchten vanaf U-Tapao (Pattaya)

Internationale bus-routes vanuit Thailand

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten