Reizen met de public bus in Bangkok

Niet het snelst, maar wel gemakkelijk en goedkoop.

De openbare bussen in Bangkok bedekken bijna elke centimeter van de stad en zijn een goede vervoersoptie als je in Bangkok de meeste interessante delen en hoogtepunten van de stad wilt bezoeken. Helaas wordt echter zeer weinig informatie in het Engels verwerkt.

Het reizen met de public bus in Bangkok is gemakkelijk en zeker goedkoper dan alle andere middelen van openbaar vervoer in de stad, maar je moet wel geduld hebben. Gezien de verkeersdrukte in Bangkok is het beter om in ieder geval de spits zoveel mogelijk te vermijden. De bussen zijn dan overvol en de vervuiling is een ander probleem in al die drukte.

Met de public bus de bezienswaardigheden van Bangkok bezoeken.

De beste plek om je vervoer per public bus in Bangkok te beginnen is de BMTA website, de officiële website voor het bus vervoer in Bangkok. De website is in het Thais en het Engels en past bezienswaardigheden van de stad met bus nummers. Je kunt het beste een bus nemen die een cirkelvormige route neemt en je dus weer terug brengt naar de plaats waar je de reis begonnen bent. Bus nummer 56 is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het oude Bangkok (stadsdeel Rattanakosin), het gedeelte van de stad waar de meeste bezienswaardigheden gelegen zijn. Andere bussen die een cirkelvormige route rijden in Bangkok zijn de bus nummers 53, 54 en 57.

Van Sukhumvit naar het oude Bangkok.

Wil je met de public bus vanuit het stadsdeel Sukhumvit naar het oude Bangkok (stadsdeel Rattanakosin) of omgekeerd? Dan kun je het beste bus nummer 25 nemen. Bus 25 heeft twee routes, een korte en een lange route. De korte route gaat van Sukhumvit, Siam naar Rama IV Road aan de rand van China Town. De lange route brengt je verder China Town in en gaat vervolgens naar het Grand Palace alvorens te eindigen bij de Tha Chang Pier aan de Chao Phraya rivier.

Van het centrum naar Thonburi.

Wil je meer van het stadsdeel Thonburi zien, neem dan bus nummer 40. Deze lijndienst gaat vanuit het centrum van Bangkok naar Thonburi en eindigt daar zijn route op de Southern Bus Terminal.

Wil je meer weten over het vervoer in Bangkok?  Lees dan verder in ‘Vervoer en Bangkok’.