Royal Barge Procession Bangkok 9 november 2012

Bijzonder kleurrijk religieus en koninklijk spektakel.

De Thailand Royal Barge Procession, ook bekend als de Royal Kathin Ceremony, is een ceremonie van zowel religieuze als Koninklijke betekenis. Tijdens de Royal Barge Procession, welke plaats vindt op de Chao Phraya rivier te Bangkok, brengen leden van de Thaise Koninklijke familie een bezoek aan Wat Arun. Zij bieden hier de monniken van de tempel voedsel en nieuwe kleren aan.

De traditie van deze optocht stamt uit de Ayutthaya periode (14e eeuw) en wordt alleen gehouden ter ere van speciale Nationale gelegenheden. Dat de Royal Barge Procession een bijzonder evenement is blijkt uit het feit dat dit adembenemend spektakel sinds 1959, het jaar waarin deze oude Thaise traditie door Koning Bhumibol nieuw leven werd ingeblazen, slechts 16 keer heeft plaats gevonden. De laatste keer dat de stoet van de Royal Barge Procession over de Chao Phraya rivier in Bangkok trok was in 2007, ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Koning Bhumibol. Op 22 oktober 2011 stond er ook een Royal Barge Procession gepland maar deze is toen vanwege de overstromingen in Thailand afgelast.

Ervaar de repetities op de Chao Phraya rivier.

Op 9 november 2012 zal de kleurrijke stoet van de Royal Barge Procession wederom over de Chao Phraya rivier van Bangkok trekken. Het evenement wordt dit jaar gehouden ter gelegenheid van de 85e verjaardag van Koning Bhumibol Adulyadej. Aan het schouwspel wordt deelgenomen door een vloot van 52 traditionele historische schepen en 2.200 roeiers.

Voorafgaand aan de Royal Barge Procession op 9 november zullen er in de periode van 21 september tot 29 oktober op de Chao Phraya rivier van Bangkok een achttal repetities gehouden worden. Daarnaast staan er voor 2 en 6 november twee generale repetities gepland.

Wil je meer weten over de Royal Barge Procession? Lees dan verder op onze webpagina ‘Royal Barge Procession, exclusieve oude Thaise traditie’ en bekijk hier onze fotopresentatie.