Royal Flora Ratchaphruek Chiang Mai 2011

Grootste bloemen en planten expo in Zuidoost-Azië.

Op 14 december 2011 openen de deuren van de 2e editie van de Royal Flora Ratchaphruek te Chiang Mai. Deze expo is een van de grootste evenementen georganiseerd door de regering van Thailand ter ere van koning Bhumibol, ’s werelds langst regerende vorst. De eerste editie van de Royal Flora werd gehouden in 2006 en trok destijds bijna 4 miljoen bezoekers. De expo, met meer dan 2,5 miljoen planten en bloemen is mede opgezet in het kader van internationale samenwerking en promoting van maatschappij, cultuur en toerisme in Thailand en in het bijzonder Chiang Mai.

Nederland en België doen ook mee.

De Royal Flora vindt plaats in het Koninklijke park ‘Ratchaphruek’, een 80 hectare groot terrein in het district Mae Hia te Chiang Mai. Het park, gelegen op slechts 8 kilometer van het internationale vliegveld van Chiang Mai, ligt verscholen in het prachtige landschap van de altijdgroene bergen. Meer dan 30 landen uit de hele wereld, waaronder ook Nederland en België, presenteren op de Royal Flora te Chiang Mai de mooiste tropische planten en bloemen.

Openingstijden Royal Flora Chiang Mai.

De Royal Flora Chiang Mai wordt gehouden van 14 december 2011 tot 14 maart 2012 en is dagelijks geopend van 08.30u tot 19.30u. Tickets kunnen worden gekocht aan de kassa van de expo en kosten 200 Bath (ca. € 4,70). Kinderen onder de 100 cm betalen 100 Bath. Voor meer informatie zie de website van de Royal Flora.

Aanvankelijk was de bedoeling dat de Royal Flora Chiang Mai al op 9 november zou starten. Vanwege de overstromingen in Bangkok is opening van de expo verplaatst naar 14 december.

Videopresentatie Royal Flora Ratchaphruek Chiang Mai 2011: