Siam Square heeft duurste grondprijzen van Thailand

Grondprijzen Bangkok met 4,6% gestegen.

Siam Square is centraal gelegen in het centrum van Bangkok.De grondprijzen in Siam Square, het hart van de wijk Siam in het stadsdeel Sukhumvit van Bangkok, hebben opnieuw een recordhoogte bereikt. Met een gemiddelde prijs van 1,65 miljoen baht per vierkante wah, bij de huidige wisselkoers is dit ongeveer € 9.200 per m², is de grondprijs in Siam Square de duurste in heel Thailand. Dit is bekend gemaakt door de Agency for Real Estate Affairs, een onafhankelijk vastgoeddeskundige consultancy.

Siam Square ligt centraal in het centrum van Bangkok en wordt bediend door twee Skytrain lijnen. In dit deel van het stadsdeel Siam liggen verscheidene belangrijke warenhuizen. De afgelopen jaren zijn de grondprijzen in dit deel van de Thaise hoofdstad flink gestegen. Een jaar geleden bedroeg de gemiddelde grondprijs hier 1,5 miljoen baht per vierkante wah.

Over heel Bangkok genomen zijn de grondprijzen hier het afgelopen jaar gemiddeld met 4,6% gestegen. Volgens de Agency for Real Estate Affairs is de stijging vooral het gevolg van een versoepeling van de regelgeving m.b.t. de stadsplanning. Vooral aan de westzijde van Bangkok, waar de oude agrarische zones zijn heringedeeld als residentiële zones.

Meer over vastgoed in Thailand lees je op onze webpagina ‘Onroerend goed in Thailand’.