Toeristen hebben aanvankelijk weinig of niets gemerkt.
Ondanks de invoering van de Krijgswet in de vroege uren van dinsdag ochtend, was het de afgelopen dagen relatief rustig in Bangkok. Aanvankelijk waren er op vele kruispunten in de stad gewapende soldaten te zien, maar naarmate de dag vorderde werden velen van hen onttrokken. Er werd in de stad geen geweld gebruikt en iedereen is als gewoonlijk gaan werken en naar school gegaan. Demonstranten van de verschillende groepen gaven gehoor gegeven aan de oproep van het leger om in hun kampen te verblijven en zich niet te verplaatsen. De doorsnee toerist zal waarschijnlijk geen demonstrant gezien hebben en het is heel goed mogelijk dat ze zelfs geen soldaat hebben kunnen spotten. Als men niet naar het internationale nieuws hadden geluisterd zouden ze waarschijnlijk niet geweten hebben dat de staat van beleg was afgekondigd.
Overleg tussen regering en rivaliserende partijen mislukt.
Vanaf gisteren is de situatie in Bangkok echter een stuk verbetener geworden. Nadat duidelijk werd dat het overleg tussen het leger en de rivaliserende politieke partijen niet tot resultaten zou leiden heeft het leger de grondwet opgeschort en de regering naar huis gestuurd. Op de belangrijkste toegangswegen naar de stad werden controleposten ingesteld, protestkampen ontruimd en de demonstranten naar huis gestuurd. Radio- en televisiestations zijn opgedragen hun reguliere uitzendingen te staken en alleen uit te zenden onder censuur. Scholen zijn op last van het leger vanaf vandaag tot maandag gesloten.
Verder is tot nader order voor heel Thailand een avondklok ingesteld van 22.00u tot 5.00u, maar dit geldt niet voor reizigers die het land binnenkomen en verlaten. Wel wordt hen aangeraden paspoort en vliegticket bij de hand te houden om militaire controleposten te kunnen passeren. Ook mensen die werkzaam zijn in de avondklokuren kunnen ongestoord hun bestemming bereiken.
Blijf waakzaam en volg de media.
Het doel van het Thaise leger is het handhaven van orde en rust en erop toezien dat politieke hervormingen worden doorgevoerd. De ingreep moet volgens het leger het land uit de politieke impasse halen. Een staatsgreep door het leger is in Thailand niet vreemd. Vanaf de invoering van de parlementaire democratie in 1932 zijn er reeds 12 coups gepleegd. Vele landen hebben verontrustend reagerend op de huidige situatie en laten weten zich zorgen te maken. Negatieve reisberichten zijn echter niet uitgegeven maar reizigers zijn wel opgeroepen waakzaam te zijn en de media nauwgezet te volgen.
De meeste Thai reageren gelaten op de staatsgreep. De strijd tussen de rivaliserende politieke partijen duurt maar voort en een oplossing is niet in zicht. Velen vinden dat er iets moet gebeuren om de politieke impasse te doorbreken. Men hoopt dat het leger de dialoog weer op gang kan brengen zodat het land er uiteindelijk alleen maar beter van wordt.