Skytrax World Airline Survey

AirAsia uitgeroepen als World Best Low Cost Airline.

Luchtvaartmaatschappij AirAsia is door de gerenommeerde luchtvaart consulent Skytrax opnieuw uitgeroepen tot World’s Best Low Cost Airline. Het is voor het vierde opeenvolgende jaar dat AirAsia deze prestigieuze award in ontvangst mag nemen. Het in Londen gevestigde Skytrax houdt jaarlijks de Skytrax World Airline Survey, een onafhankelijk onderzoek onder reizigers wereldwijd waarin de product- en dienstverlening van luchtvaartmaatschappijen wordt gemeten. Aan het onderzoek werd deelgenomen door bijna 19 miljoen reizigers.

AirAsia is gevestigd in zes Aziatische landen.

Sinds haar oprichting 10 jaar geleden heeft AirAsia inmiddels meer dan 150 miljoen passagiers vervoerd. Naast haar basis in Maleisië heeft AirAsia dochterondernemingen in Thailand, Indonesië, de Filippijnen en Japan. De airline onderhoud 80 bestemmingen in 20 landen. Alle zes luchtvaartmaatschappijen van AirAsia vliegen met een de nieuwste Airbus A320 en A330 toestellen. De vliegtuigen hebben een gemiddelde leeftijd van slechts drie jaar.

Waarom is AirAsia zo populair?

Naast een moderne vloot is de populariteit van AirAsia toe te schrijven aan de consument vriendelijke producten en diensten aangevuld met lage tarieven. De airline beschikt over een uitgebreid routenetwerk met hoge vlucht frequenties en handige boeking- en betalingsmogelijkheden. Verder zijn reizigers zeer tevreden over de maaltijden, stoeltoewijzing en toegestane bagage.