Snellere check-in op Don Muang Airport Bangkok

Fast-track systeem moet verwerking passagiers verminderen.

Don Muang Airport, de tweede luchthaven van Bangkok, gaat de tijd die nodig is om zijn passagiers te verwerken aanzienlijk verminderen. Met een nieuwe ‘fast-track’ service zullen de passagiers op de binnenlandse vluchten van Don Muang slechts een uur nodig hebben om vanaf de ingang van de luchthaven tot aan het vliegtuig te komen. Voor internationale passagiers zal de verwerkingstijd maximaal twee uur duren. Het nieuwe systeem zal vanaf oktober operationeel zijn, aldus directeur Chaturongkapon Sodmanee van Don Muang Airport Bangkok.

Help-team gaat passagiers assisteren.

Volgens Chaturongkapon zullen de passagiers meer tijd en geld besteden in de winkels op Don Muang Airport als de verwerkingstijd wordt verkort. Verder zal als onderdeel van de veranderingen op de luchthaven een speciaal ‘help-team’ aanwezig zijn om passagiers advies te geven en hen desgewenst te assisteren bij het dragen van de bagage en hen te begeleiden naar de juiste gate.

De geplande service verbeteringen op Don Muang Airport zijn ook gebaseerd op het plan van de luchthaven om meer passagiers te kunnen verwerken. Naar verwachting zullen volgend jaar 19 miljoen reizigers via Don Muang Airport reizen, een stijging van 35 procent ten opzichte van dit jaar.