Soi Bangla, de ‘must see’ attractie op Phuket

Resultaat van online enquête ‘Phuket Gazette’.

Soi Bangla, het centrum van het nachtleven in Patong Beach, is de must see toeristische attractie op het toeristen eiland Phuket. Dit is de uitkomst van een online enquête georganiseerd door Phuket Gazette, een Engels talige krant op Phuket.

Phuket heeft zoveel toeristische attracties dat de meeste bezoekers van het eiland tijdens hun verblijf niet voldoende tijd hebben om deze allemaal te bezichtigen. Gegeven dit feit is de deelnemers aan de enquête gevraagd aan te geven wat volgens hen in ieder geval de must see attractie op Phuket is. De uitslag was als volgt:

Bij toeristische bezoekers Phuket was Soi Bangla slechts 4e.

Zowel de Thaise (41%) als buitenlandse inwoners op Phuket (41%) wezen Soi Bangla aan als de must see attractie op Phuket. Opvallend was dat slechts 11% van de toeristische bezoekers op Phuket voor de beruchte uitgaansstraat kozen. De volgorde van de must see attractie van deze groep was:

Big Buddha (Wat Phra Thong) 32%, Wat Chalong 26%, Laem Phromthep (Phuket view) 16,5%, Soi Bangla 11%, geen van de genoemde attracties 9,3% en Phuket Town 5,2%.

Ondanks de grote verbeteringen in Phuket Town, zoals het ondergronds aanbrengen van elektriciteitskabels en de opening van de nieuwe versmarkt, deed de hoofdstad van Phuket het in de must see verkiezing bij alle groepen slecht.

Wil je meer weten over Phuket? Lees dan verder in ‘Phuket’.