St. Anne’s Church Nong Saeng in Nakhon Phanom

Een van de weinige kerken in Thailand.

Minder dan 1% van de Thaise bevolking in Christen, dus het zal sommige toeristen verrassen als ze in Thailand kerken zien. In een land waar de bezoekers meer gewend zijn aan het zien van Boeddhistische tempels, zal de aanblik van een kerk zeker opvallen.

De St. Anne’s Church Nong Saeng in het kleine stadje Nakhon Phanom, in het noordoosten van Thailand, werd gebouwd in 1926 door katholieke priesters. De kerk kijkt uit op de Mekong rivier naar de bergen van Laos. Zijn ligging aan het water is bijzonder opvallend. Je vindt de St. Anne’s Church Nong Saeng in het centrum van Nakhon Phanom op Sunthon Wichit Road op ongeveer 2 kilometer ten noorden van de centrale kloktoren. De kerk is plaatselijk beroemd om zijn kerstavond vieringen. Christenen uit de omgeving versieren de kerk met prachtige extravagante versieringen en lokale kinderen voeren er een kerstspel op.

Wil je meer weten over Nakhon Phanom? Lees dan verder op onze webpagina ‘Nakhon Phanom, stad van de bergen’ en bekijk hier onze videopresentatie.