Sterke groei medisch toerisme Thailand

Concurrentie medisch toerisme in de regio wordt steeds groter.

Het medisch toerisme en aanverwante toeristische programma’s in Thailand zit flink in de lift. Volgens Thaise analisten zal de omzet van het medische toerisme in Thailand en de daarmee verbonden toeristische programma’s dit jaar met 18% stijgen t.o.v. het vorig jaar. Ongeveer 34% van de totale omzet wordt besteed in privé-hospitals. Een zelfde deel wordt besteed aan niet-medische kosten. 23% van de omzet wordt besteed aan accommodaties, eten en souvenirs en 9% aan massage en spa.

Ondanks de stijging van de omzet in het medisch toerisme en aanverwante diensten in Thailand wordt de concurrentie met hospitals en klinieken in Singapore, India, Maleisië en de Filippijnen steeds sterker. Na de start van ASEAN Economische gemeenschap in 2015 zal de concurrentie waarschijnlijk nog meer toenemen. Singapore heeft op dit moment met 33% het hoogste marktaandeel, gevolgd door Thailand (26%) en India (19%).

Wil je meer weten over het medisch toerisme naar Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Het medisch toerisme naar Thailand’.