Sterke stijging buitenlandse investeringen in Thailand

Japan blijft top investeerder.

Tegen de achtergrond van een trage wereldeconomie ontving Thailand in de eerste zeven maanden van dit jaar $ 10,7 miljard aan directe buitenlandse investeringen. Dit is een stijging van 62 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Het aantal investeringsproject applicaties steeg met 38 procent, van 599 projecten in 2011 tot 829 nu.

585 van de 829 projecten (71 procent) zijn investering uitbreidingen door bestaande investeringen. De overige 244 projecten zijn nieuwe investeringen. Japan blijft de top investeerder in Thailand.

Thailand is belangrijke investering bestemming en productie hub.

Volgens de BOI (Board of Investment of Thailand) wordt met de sterke positieve buitenlandse investeringen bevestigd dat investeerders en beleggers vertrouwen hebben in Thailand. Zij zien Thailand als een belangrijke investering bestemming en productie hub voor de verwerkende industrie. Velen van hen zien de voordelen van de ASEAN economische samenwerking (AEC) in 2015. De sterke buitenlandse investeringen weerspiegelen ook een snel herstel van de massale overstromingen in Thailand van vorig jaar.

Wil je meer weten over investeren in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Investeren en zaken doen in Thailand’.