Directe verbinding met vliegveld Suvarnabhumi

De Sukhuvitlijn van de skytrain rijdt boven Sukhumit Road.Sukhumvit is het moderne stadsdeel in het centrum van Bangkok. Het stadsdeel wordt doorsneden door de langste straat van Thailand, Sukhumvit Road. Door de grote drukte staat het verkeer op Sukhumvit Road constant vast. Uitkomst biedt de skytrain (Sukhumvitlijn) die boven de Sukhumvit Road rijdt waardoor er vanaf hier uitstekende verbindingen zijn met de rest van Bangkok. Dicht bij het skytrainstation Ekamai ligt de Eastern Bus Terminal (Ekamai), een van de drie grote busstations van Bangkok. Van hieruit vertrekken de bussen naar het oosten en zuidoosten van Thailand.

Ook de metro van Bangkok gaat dwars door Sukhumvit. Een belangrijk metrostation in Sukhumvit is Makkasan Station. In dit grote station is ook de City Air Terminal gevestigd. De City Air Terminal heeft een directe treinverbinding (Airport Rail Link) met het internationale vliegveld (Suvarnabhumi) van Bangkok. Diverse vliegmaatschappijen bieden de mogelijkheid om op de City Air Terminal al in te checken voor hun vluchten vanaf vliegveld Suvarnabhumi.

Sukhumvit is vooral een winkel- en uitgaansgebied

In Sukhumvit zijn diverse grote winkelcentra gevestigd.Omdat Sukhumvit vooral een winkel- en uitgaansgebied is heb je hier een groot aanbod van internationale eet- en drinkgelegenheden en mogelijkheden tot shoppen. Diverse grote winkelcentra zijn gevestigd in Sukhumvit en een groot deel van het nachtleven in Bangkok speelt zich hier af.

De bekendste wijken in Sukhumvit zijn Siam en Pratunam

Siam

De wijk Siam is gecentreerd rondom Siam Square en is bij uitstek het walhalla voor de winkelliefhebber. Het is een wijk met vele leuke winkeltjes en restaurants. Tevens liggen in Siam de grote shopping malls Siam Paragon, Siam Discovery en MKB center.

Siam Square is prima bereikbaar per Skytrain (station Siam) en eventueel kanaaltaxi’s.

Pratunam

Het leven in Pratunam speelt zich voor een groot deel op straat af.Pratunam is een echte volksbuurt en ligt niet ver van Siam Square waar enkele grote shopping malls liggen. Ook het grote winkelcentrum Central World bevindt zich op loopafstand van de wijk Pratunam.

Het leven in Pratunam speelt zich voor een groot gedeelte op straat af en je ziet hier dan ook veel straatverkopers en marktkraampjes. Op de grote markt van Pratunam (de Pratunam markt) is er een groot aanbod op het gebied van kleding.

Pratunam is per Skytrain (station Ratchathewi) bereikbaar.