Thai Smile verschuift focus naar regionale markt

Bestemmingen binnen vliegtijd van drie tot vier uur.

Thai Airways International heeft haar strategische en operationele plannen voor de nieuwe vliegmaatschappij Thai Smile Air gewijzigd. De wijzing bestaat uit een verschuiving van de focus van de binnenlandse naar de regionale markt met als doel om het groepsaandeel (van moedermaatschappij Thai Airways ) van 29 procent in Azië te behouden. Aanvankelijk was Thai Smile Air gericht op een nationale-internationale verhouding van 50:50, maar deze is nu herzien tot 20:80.

De aanpassing van de plannen van Thai Smile Air komen nadat moedermaatschappij Thai Airways haar belang in Nok Air heeft uitgebreid van 39 procent naar 49 procent. In de nieuwe constructie blijft Nok Air de binnenlandse markt bedienen, terwijl Thai Smile Air meer naar het buitenland gaat. In het nieuwe business plan van Thai Smile Air vliegt de vliegmaatschappij vanuit Bangkok op China, India en de ASEAN-landen welke binnen een vliegtijd van drie tot vier uur van Bangkok liggen.

Ticketverkoop Thai Smile Air start april 2012.

De eerste drie Airbus A320 vliegtuigen voor Thai Smile Air worden begin 2012 afgeleverd. Acht meer vergelijkbare vliegtuigen worden afgeleverd in de periode 2013-2015. Thai Smile Air verwacht het eerste jaar 300.000 passagiers te vervoeren. De ticketverkoop van Thai Smile Air start in april 2012.

Wil je meer weten over het reizen per vliegtuig in Thailand? Lees dan verder in ‘Per vliegtuig reizen door Thailand’.