Thailand 17e in rapport Wereldbank

Beoordeling van 183 economieën op zaken doen.

Volgens een nieuw gezamenlijk rapport van het IFC (International Finance Corporation) en de Wereldbank staat Thailand op de 17e plaats met betrekking doen tot het gemak van zaken doen. In de regionale ranking (Zuidoost-Azië) staat Thailand 3e, achter Singapore en Hong Kong. Het rapport over het zaken doen in een meer transparante wereld beoordeelt de regelgeving in 183 economieën wereldwijd. Er wordt gekeken naar o.a. het starten van een bedrijf, het oplossen van insolventie en de handel over de grenzen heen.

Starten van een bedrijf in Thailand makkelijker geworden.

Volgens het rapport maken de hervormingen van de economie in Thailand het zaken doen voor lokale bedrijven makkelijker. De hervormingen bieden meer transparantie en toegang tot informatie. Het starten van een bedrijf is in Thailand makkelijker geworden door het onlangs opgerichte Single Point Service Center. Via dit center kunnen nu zaken afgehandeld worden die voorheen door drie afzonderlijke overheidsinstanties werden behandeld.

Wil je meer weten over zaken doen en het starten van een bedrijf in Thailand? Lees dan verder op Thailandtotaal in ‘Investeren en zaken doen in Thailand’.