Thailand behoort tot ‘s werelds beste pensioen bestemmingen

Global Retirement Index 2015.

Steeds meer westerlingen kiezen ervoor om permanent of semi-permanent met pensioen te gaan naar het buitenland. Te midden van de vele opties kan het vinden van de juiste bestemming echter ontmoedigend zijn. Met behulp van een team van correspondenten stelt het Amerikaanse magazine International Living elk jaar een top 25 samen van de beste landen voor hun kwaliteiten als pensioen hotspot. Deze lijst wordt samengesteld op basis van gegevens zoals het klimaat, de gezondheidszorg, kosten van levensonderhoud, vastgoed en infrastructuur. Het volledige overzicht van de top 25 lees je in de Global Retirement Index 2015.

Thailand biedt veel opties.

Uit de index blijkt dat Thailand, samen met landen als Panama, Ecuador en Maleisië, behoort tot de top 10 van pensioen bestemmingen. Volgens International Living Magazine biedt Thailand veel opties. De positieve kant van het leven in Thailand ligt onder meer aan het groot aantal bestemmingen, beschikbaarheid van accommodaties en het eten.

Sommige buitenlandse gepensioneerden kiezen voor de drukke sfeer in Bangkok, terwijl anderen juist het noorden van Thailand prefereren waar het leven rustig, vredig en zeer goedkoop is. Weer anderen geven de voorkeur aan het zuiden om zijn mooie stranden.

Thailand is ongelooflijk goedkoop. Op veel plaatsen kun je voor een bedrag van € 4 goed eten en in het noorden zul je merken dat 20 baht noodle kraampjes nog steeds bestaan, dat is slechts € 0,50. Een huis huur je voor slechts € 400 per maand en op sommige plaatsen zelfs voor nog minder. Een volledige check-up in een modern ziekenhuis kost je minder dan € 35.

Wil je meer weten over wonen in Thailand? Lees dan verder in ‘Wonen en werken in Thailand’.