Thailand behoort tot beste bestemmingen voor gepensioneerden

Thailand staat wereldwijd op de 9e plaats.

Uit een onderzoek van International Living, een Amerikaanse uitgeverij die onderwerpen behandelt over wonen in het buitenland, is gebleken dat Thailand onder gepensioneerden een zeer populair land is om er te gaan wonen. Op de lijst van de 22 beste pensionering bestemmingen staat Thailand geplaatst als de nummer 9. Bij het samenstellen van de top 22 hebben de onderzoekers van International Living  zich gericht op 8 aspecten: vastgoed, speciale pensioenuitkeringen, kosten van levensonderhoud, gemak van integratie, entertainment en voorzieningen, gezondheidszorg, pensioen infrastructuur en klimaat.

Perfecte combinatie van klimaat, cultuur en betaalbaarheid.

Schitterende natuur, prachtige stranden, geweldig eten en vriendelijke mensen. Dit zijn enkele aspecten waarom Thailand bekend staat als het ‘Land van de Glimlach’. Het is ook een land dat bekend staat om zijn relatief lage kosten van verblijf. De perfecte combinatie van klimaat, cultuur en betaalbaarheid maken Thailand een perfect land voor gepensioneerden. Voor zo’n US $ 500 per maand verblijf je een maand in Thailand.

Waar als gepensioneerde je in Thailand vestigen.

Als gepensioneerde heb je in Thailand ruim de keus om te kiezen in welke woonomgeving je het liefst wilt huizen. Je kunt kiezen om te leven in de drukte van het bruisende Bangkok of in het groene noorden van Thailand waar het leven rustig, vredig en zeer goedkoop is. Een andere optie is het zuiden van Thailand met zijn mooie witte stranden en azuur blauwe wateren.

Wil je meer weten over wonen in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Wonen en werken in Thailand’.