Thailand gooit hoge ogen in Condé Nast Traveller Readers Awards

Bangkok de nummer 1 stad van Azië.

De jaarlijkse Condé Nast Traveller Readers Awards, een van de hoogste onderscheidingen in de reisbranche, heeft Thailand opnieuw erkend als een van de beste reisbestemmingen. In verschillende categorieën, waaronder ’s werelds beste en belangrijkste steden, beste eilanden en favoriete resorts gooit Thailand wederom hoge ogen.

Beoordeeld op factoren zoals winkelen, omgeving en vriendelijkheid is Bangkok de nummer 1 stad in Azië. Op de lijst top steden in de wereld is Bangkok de nummer 4, één plek achter Florence maar vóór andere wereld klasse bestemmingen zoals Vancouver, Sydney en Buenos Aires.

Chiang Mai staat op de 5e plek.

Ook Chiang Mai, de tweede stad van Thailand en cultureel centrum van de provincie Chiang Mai wordt met lof overladen. Met een 5e plek in beste steden van Azië staat de noord Thaise stad ingeklemd tussen Singapore en Ubud, een van de belangrijkste kunst en cultuur centra van Bali.

Thailand 2 keer in top 5 beste eilanden.

In de categorie beste eilanden van Azië komt Thailand twee keer voor in de top 5. Op de 2e plek staat Phuket (achter Lombok in Indonesië) en op de 5e plaats staat Koh Samui dat wordt geroemd om zijn mooie natuur en grote diversiteit aan accommodaties. In de top 15 van beste resorts in Azië worden door de Conde Nast lezers vier resorts in Thailand aangedragen. Met een 5e plek scoort Four Seasons in Chiang Mai het hoogst van de Thaise resorts.

Wil je weten waarom Thailand zo’n populaire reisbestemming is? Lees dan verder op onze webpagina ‘Op vakantie in en reizen naar Thailand’.