Thailand lacht nog steeds

Tragische natuurramp krijgt bevolking niet klein.

Thailand wordt al enkele maanden getroffen door de ergste overstromingen in meer dan 50 jaar, veroorzaakt door ongewoon zware moessonregens. Het land en zijn bevolking is zwaar getroffen door het natuurgeweld. Ten minste 594 mensen hebben hun leven verloren, vele huizen zijn verwoest en de economie heeft een enorme dreun gekregen. De bevolking van Thailand heeft alle reden om in zak en as te zitten.

Glimlachen in plaats van klagen.

Ondanks alle ellende van dit moment zal de bevolking van Thailand zijn persoonlijke en negatieve emoties echter nooit laten zien. De Thai lijkt zijn lot te accepteren en blijft naar buiten toe opgewekt. Het leven in Thailand gaat immers door. Het is meer dan opvallend dat de Thaise bevolking, en in het bijzonder de armen, blijven glimlachen.

Kalmte en blijven glimlachen in plaats van klagen over situatie is iets wat bij de cultuur van Thailand hoort. De Thai is van mening dat klagen niet zal helpen, ze accepteren de situatie om weer verder te kunnen gaan. Hierdoor blijft Thailand het ‘Land van de glimlach’.

Wil je meer weten over de bevolking van Thailand en zijn cultuur? Lees dan hier verder.