Thailand meest gelukkige land ter wereld

Vier van de top 5 landen gevestigd in Azië.

In een recent onderzoek, uitgevoerd door het internationale persbureau Bloomberg, is Thailand gerangschikt als de top van ’s werelds meest gelukkige economieën. De top 5 wordt verder ingenomen door Zwitserland, Japan, Zuid-Korea en Taiwan. Opmerkelijk is dat vier van de vijf landen zijn gevestigd in Azië. Nederland is gerangschikt als 16e en België als 26e.

De twee factoren die bepalend zijn voor het geluk van een inwoner van een bepaald land zijn inflatie en werkeloosheid. De mate van geluk wordt berekend en gerangschikt op basis van wat Bloomberg aanduid als de ‘ellende-index’. Hoe lager de index, hoe gelukkiger de economie. Bloomberg heeft voor dit onderzoek wereldwijd 51 economieën onderzocht. Een volledig overzicht van de rangschikking zie je hiernaast. Voor vergroting ‘klik’ op de afbeelding.

Thailand verrassende winnaar.

Bloomberg omschrijft Thailand als een verrassende winnaar, daar het land relatief niet rijk is in vergelijking met vele andere landen. De gedeeltelijke reden achter Thailand’s triomf wordt bijgeschreven aan de extreem lage werkeloosheid van minder dan 1% in combinatie met een lage inflatie. Maar daarbij wordt opgemerkt dat Thailand nog een lange weg te gaan heeft voordat het de levensstandaard van de meest ontwikkelde economieën heeft bereikt.

Wil je meer weten over de Thaise bevolking?  Lees dan verder op onze informatiepagina ‘Informatie over de bevolking van Thailand en zijn cultuur’.