Thailand, een van de meest populaire bestemmingen voor gepensioneerden

“The World’s 7 Most Retiree-Friendly Nations”.

Thailand wordt genoemd tot een van de meest populaire landen ter wereld voor gepensioneerden om er permanent of semi-permanent te verblijven. Volgens het recent artikel “The World’s 7 Most Retiree-Friendly Nations” gepubliceerd door The Huffington Post, een populair Amerikaans online nieuwswebsite zijn de 7 genoemde landen ideale pensioen bestemmingen. Naast Thailand zijn in de lijst ook opgenomen Belize, Columbia, Equador, Maleisië, Nicaragua en Panama.

Bij de samenstelling van de 7 meest gepensioneerde bevriende landen is gekeken naar de wetgeving voor de buitenlandse gepensioneerden, de visa eisen en de maandelijkse financiële levensonderhoudskosten.

Waarom kiezen voor Thailand?

Thailand is al lang een populaire bestemming voor buitenlandse gepensioneerden. Het land wordt beschouwd als een gasvrij land en de lage levensonderhoudskosten staan garant voor vele besparingen ten opzichte van vele duurdere landen. Verder kan met het gehele jaar door genieten van het heerlijke warme weer en de mix van traditionele cultuur en moderne luxe. Daarnaast komt men op de relatief jonge leeftijd van 50 jaar in aanmerking voor een Retirement visa dat een verblijf in het koninkrijk vrij gemakkelijk maakt.

Er is in Thailand al een grote gemeenschap van expat gepensioneerden. Deze zijn vooral te vinden in de populaire kustplaatsen en eilanden zoals Hua Hin, Pattaya, Phuket en Samui. Ook de Noord-Thaise stad Chiang Mai is een populaire expat bestemming en biedt mensen die hier met pensioen willen gaan een scala aan accommodaties.

Het hele artikel lees je in: “The World’s 7 Most Retiree-Friendly Nations”.

Wil je meer weten over wonen in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina’s ‘Wonen en werken in Thailand‘ en ‘Onroerend goed in Thailand‘.