Thailand nog steeds ‘favoriete toeristische bestemming’

Touroperators waarschuwen Thailand voor bedreigingen.

Vorige week werd in Bangkok de Thailand Travel Mart Plus 2012 gehouden. Aan deze grootste reis- en vakantiebeurs van Thailand, georganiseerd door de Tourism Authority of Thailand (TAT) werd deelgenomen door bijna 500 touroperators uit 60 landen. Volgens de buitenlandse touroperators op de Thailand Travel Mart Plus 2012 neemt Thailand nog steeds in populariteit toe en is het land voor toeristen de meest favoriete regionale bestemming in zuidoost Azië.

Tegelijkertijd waarschuwen de operators voor de politieke onzekerheid in Thailand en de louche praktijken van sommige toeristische exploitanten en illegale taxichauffeurs die buitenlandse toeristen proberen op te lichten. Enkele grote operators hebben een oproep gedaan aan de Thaise regering om oplossingen te vinden voor deze problemen om te voorkomen dat Thailand zijn goede imago verliest.

Sterke groei toeristen uit India, Rusland en China.

Met name het aantal toeristen uit India, Rusland en China die naar Thailand komen stijgt elk jaar. De belangrijkste bestemmingen voor deze toeristen zijn Bangkok en Pattaya. Maar Chiang Mai, Koh Samui, Phuket en Krabi zijn op dit moment bezig met een inhaalslag. De meeste reizigers uit deze landen komen naar Thailand voor het nachtleven, winkelen en vrijetijdsbesteding.

Meer over Thailand vakantieland lees je in ‘Op vakantie in en reizen naar Thailand’.