Thailand in top 10 Expat Explorer

Zwitserland de nummer één bestemming.

De Expat Explorer enquête, welke nu voor het zevende jaar is gehouden, is één van de grootste onafhankelijke expat enquêtes wereldwijd. In opdracht van HSBC Expat werden tussen april en mei 2014 bijna 9.300 expats gevestigd in meer dan 100 landen ondervraagd. Volgens het onderzoek behoort Thailand tot de top 10 van bestemmingen met een evenwichtige expat levensstijl. Nederland staat in de enquête als 27e gerangschikt en België als 20e.

Volgens de ondervraagde expats is Zwitserland de beste bestemming om van het leven te genieten, gevolgd door Singapore, China, Duitsland, Bahrein, Nieuw-Zeeland, Thailand, Taiwan, India en Hong Kong.

Azië beste regio voor financieel welzijn.

Zwitserland wordt in het onderzoek geprezen om de goede carrièremogelijkheden, goede salariëring en waar je een goede balans kunt vinden tussen werk en leven. Andere voordelen zijn de hoge kwaliteit van de lucht, aangename omgeving en het hoge niveau van onderwijs. Azië is de beste regio voor het financiële welzijn. 19% van de expats verdient meer dan US $ 200.000 per jaar en 65% geeft aan meer besteedbaar inkomen te genieten sinds de verhuizing.

Thailand

Thailand is volgens de expats de meest betaalbare bestemming voor de dagelijkse goederen en diensten. Ongeveer tweederde associeert Thailand met een hogere kwaliteit van leven en een uitstekende gezondheidszorg. Ook wordt het land geroemd om het relatief hoge niveau van het besteedbaar inkomen en dat de ‘land of smile’ een cultureel interessante plek is om te wonen.

Volgens het onderzoek zijn de meeste expats in Thailand afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk (38%), de VS (14%) en Canada (9%). Ongeveer 25% van hen werkt in het onderwijs en 12% in de marketing, media, horeca en toerisme.

Op onze webpagina ‘Wonen en werken in Thailand’ vind je allerlei informatie die betrekking hebben op wonen en werken in Thailand.

 

Lees hier het volledige HSBC Expat Explorer Report 2014.