Thailand verhoogt de minimumlonen

Hoogte minimumlonen afhankelijk per regio.

De minimumlonen in Thailand worden met ingang van 1 april 2012 verhoogd. Afhankelijk per regio in Thailand worden de tarieven van de minimum daglonen vastgesteld op een bedrag tussen 222 THB (ca. 5,40 euro) en 300 THB (ca. 7,30 euro). De verhoging van de minimumlonen in Thailand vloeien voort uit de verkiezingsbelofte van de heersende Pheu Thai Partij van premier Yingluck Shinawatra.

De hoogste tarieven voor de minimum daglonen in Thailand gelden voor Phuket, Bangkok, Samutprakan, Nakhonpathom, Nonthaburi, Pathumthani en Samutsakhon. De laagste minimumlonen gelden voor de regio’s in het noorden en noordoosten van Thailand. Naast de verhoging van de minimumlonen heeft de regering van Thailand een programma gelanceerd met als doel om de vaardigheden en werkhouding van de werknemers te verbeteren. Op deze manier moet Thailand aantrekkelijk blijven voor investeringen uit het buitenland.

Een overzicht van de minimum daglonen per regio in Thailand vind je het ‘Overzicht minimumlonen Thailand‘ opgesteld door het Minstry of Labour Thailand.