Thailand verleend oud-premier Thaksin nieuw paspoort

Vorige regering ontnam paspoort Thaksin in 2006.

Nadat de vorige regering van Thailand in 2006 besloot om het paspoort van oud premier Thaksin Shinawatra in te nemen heeft de huidige regering van Thailand hem inmiddels weer een nieuw paspoort verleend. Thaksin werd in 2006 tijdens een militaire coup omvergeworpen terwijl hij in het buitenland verbleef. Vervolgens werd hij wegens corruptie bij verstrek veroordeeld en leeft hij sindsdien in ballingschap. Na het aanmoedigen van protesten van zijn aanhangers werd Thaksin door de vorige regering van Thailand beschuldigd van het ondermijnen van de nationale veiligheid en werd zijn paspoort vervolgens ingetrokken.

Nieuwe paspoort Thaksin uitgegeven in Abu Dhabi. 

Als gevolg van nieuwe verkiezingen heeft Thailand sinds augustus 2011 weer een nieuwe regering. De nieuwe regering staat onder leiding van premier Yingluck Shinawatra, de zus van Thaksin. Critici beschuldigen de huidige regering ervan Thaksin te helpen om aan rechtvaardigheid te ontkomen.

Het nieuwe paspoort voor Thaksin is naar verluidt uitgegeven in Abu Dhabi. Thaksin leeft in ballingschap in Dubai en beschikt over reisdocumenten die zijn afgegeven door Montenegro en Nicaragua.