Thailand vriendelijk op gebied van gemak van zakendoen

18e plaats ‘Doing Business Ranking 2013’ Wereldbank.

Op het gebied van het gemak van zakendoen blijft Thailand een vriendelijk land. Van de 189 onderzochte landen staat Thailand op de 18e plaats. Dat is onveranderd ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit de jaarlijkse ‘Doing Business index’, samengesteld door de Wereldbank. Een hoge ranking in deze index betekent dat de regelgeving in het betreffende land meer bevorderlijk is voor de start en exploitatie van een plaatselijke onderneming. De landen in de index worden beoordeeld op 10 thema’s bestaande uit een verscheidenheid van indicatoren.

Singapore scoort op het gemak van zakendoen het hoogst, gevolgd door Hong Kong, Nieuw-Zeeland, de VS en Denemarken. Nederland staat op de 28e plaats en België op de 36e.

Waar doet Thailand het goed en waar minder.

Thailand scoort vooral hoog op het gebied van het leveren van elektriciteit en bescherming van beleggers. Ook de relatief lage belastingdruk in termen van bijdrage voor de sociale zekerheid is in het voordeel van lokale ondernemers. Op het gebied van het starten van een onderneming doet het land het minder. Dit duurt in Thailand gemiddeld 27,5 dag. Ter vergelijking: in Singapore duurt dit slechts 3 dagen.

De volledige ranking, uitgesplitst per onderdeel lees je in de ‘Doing Business Ranking 2013‘.