Thais houden van nieuwe dingen

97% probeert nieuw op de markt gebracht voedsel en drank.

Volgens een onderzoek van het Amerikaanse marktanalistenbureau Nielsen ratings zijn Thais de meest enthousiaste shoppers in Azië wat betreft nieuw op de markt gebracht voedsel en drank. Maar liefst 97% van de Thaise shoppers hebben de afgelopen 6 maanden nieuw gelanceerd voedsel of drank gekocht. Acht van de tien hebben zelfs meer dan vier van dergelijke artikelen gekocht.

Het onderzoek van Nielsen werd uitgevoerd op internet onder meer dan 29.000 respondenten in 58 landen. Uit het onderzoek bleek bovendien dat Thais behalve zeer bereid te zijn nieuwe producten uit te proberen ook zeer merkvast zijn. 68% van de Thais geeft de voorkeur nieuwe producten te kopen van een bekend merk. Daarnaast is slechts 10% van de Thais bereid van merk te switchen, zelfs na het uitproberen van nieuwe producten.

Thais zijn de enige Aziaten die in het onderzoek aangaven dat zij een nieuw product meestal kopen omdat ze dit zien liggen in de winkel. In alle andere Aziatische landen speelt mond op mond reclame van vrienden en familie een belangrijke rol.