Thaise koningshuis is zeer populair

Koningshuis in Thailand is zeer geliefd.

Alhoewel wereldwijd vele koningshuizen aan populariteit verliezen is dit met het koningshuis in Thailand zeer zeker niet het geval. Het koningshuis in Thailand is bij de Thaise bevolking heden ten dage nog altijd immens populair. Met name de huidige koning Bhumibol, ’s werelds langstzittende staatshoofd,  wordt in Thailand vereerd als een soort halfgod. Ook zijn vrouw, koningin Sirikit, is zeer geliefd bij de Thaise bevolking.

Koningshuis van Thailand speelt actieve rol in de samenleving.

Dat het koningshuis in Thailand zo populair is heeft o.a. te maken  met de (Boeddhistische) tradities van Thailand. Maar het grootste respect geniet het Thaise koningshuis vanwege hun actieve rol in de Thaise samenleving. Met name de bijdrage van het koningshuis van Thailand in het verbeteren van het leven van de Thaise bevolking heeft hen altijd veel respect en eerbied gebracht.

Het is in Thailand zeer ongepast om grappen of negatieve uitingen te maken over het Thaise koningshuis. Het kan zelfs opgevat worden als majesteitsschennis, wat kan leiden tot strafvervolging.

Meer informatie over het koningshuis van Thailand.